• Cei doi pensionari locuiesc în Nortosce, în provincia Perugia
  • Giovanni Carilli: Sunt speriat de moarte de virus. Dacă mă îmbolnăvesc cine va avea grijă de mine?
  • În prezent, italienii trebuie să respecte o distanță socială de un metru, în timp ce măștile sunt obligatorii în toate spațiile publice

Cei doi sunt singurii locuitori ai unui mic cătun italian, dar acești pensionari în vârstă nu își asumă niciun risc atunci când vine vorba de respectarea regulilor privind COVID-19, relatează CNN. Giovanni Carilli și Giampiero Nobili poartă măști de fiecare dată când se întâlnesc și insistă să stea la un metru distanță, în ciuda faptului că nu au vecini și rareori părăsesc zona orașului Nortosce.

Situat în provincia Perugia, popular printre turiști, Nortosce se află deasupra unui defileu stâncos din Valea Nerina, la o altitudine de 900 de metri, ceea ce îl face extrem de greu de vizitat.

Giovanni Carilli: „Sunt speriat de moarte de virus. Dacă mă îmbolnăvesc cine va avea grijă de mine? Sunt bătrân, dar vreau să trăiesc în continuare aici, îngrijindu-mi oile, viile, stupii și livada. Să merg la vânătoare de trufe și ciuperci. Îmi place viața.”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

În prezent, italienii trebuie să respecte o distanță socială de un metru, în timp ce măștile sunt obligatorii în toate spațiile publice, atât în ​​aer liber, cât și în interior. Giampiero Nobili consideră că ar fi lipsit de respect pentru oricare dintre ei să ignore măsurile stricte adoptate în timpul pandemiei, în ciuda circumstanțelor lor excepționale.

Giampiero Nobili: „Să porți o mască și să respecți distanțarea socială nu este doar din motive de sănătate. Nu este ceva rău sau bun. Dacă există reguli, trebuie să le respectați de dragul tău și al celorlalți. Este o chestiune de principiu.”