• Aproximativ 270 de români lucrează în acea companie, anunță Ministerul Afacerilor Externe.
  • Ambasada României la Haga subliniează că menţine legătura atât cu autorităţile locale, cât şi cu reprezentanţii companiei.
  • La sfârșitul lunii aprilie, peste 200 de muncitori români s-au infectat cu Covid-19, la un abator din Germania.

Doi români care lucrau la un abator din Regatul Ţărilor de Jos au fost testaţi pozitiv la Covid-19. Anunțul a fost făcut jos seara de către MAE, precizând totodată că la abatorul din Groenlo lucreaza aproximativ 270 de români.

Totodată autoritățile au anunțat ca cei doi români sunt asimptomatici și se simt bine.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Haga, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în mass-media locală referitoare la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a mai multor lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Groenlo, provincia Gelderland, Regatul Ţărilor de Jos, şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale şi pe lângă reprezentanţii companiei în cauză pentru a verifica dacă printre persoanele testate pozitiv sunt şi cetăţeni români. Potrivit datelor preliminare obţinute de către misiunea diplomatică, în cadrul companiei respective îşi desfăşoară activitatea aproximativ 270 de cetăţeni români, iar printre persoanele infectate se regăsesc şi doi cetăţeni români”, transmite MAE.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
CÎRSTOIU NU SE RETRAGE
ZIUA MONDIALĂ A ARTEI
TESLA, DATĂ ÎN JUDECATĂ DE O MAMĂ