• Persoanele imunocompromise ar putea fi deosebit de vulnerabile la anumite tipuri de infecții.
  • Toate pisicile folosesc litiere, astfel încât, doar plimbându-se, răspândesc bacteriile asociate cu materiile fecale.
  • Pisicile tind să fie mai active în perioadele de tranziție ale luminii zilei, cum ar fi zorii și amurgul.

Împărtășirea patului cu pisica ta crește riscul de transmitere a bolilor zoonotice, care sunt cele transmisibile de la animale la oameni. Potrivit lui Calico Schmidt, medic veterinar și instructor clinic la Facultatea de Medicină Veterinară a Universității Wisconsin-Madison, acest lucru este valabil mai ales dacă aveți o pisică în aer liber, scrie Inverse.

„Acestea ar putea fi puțin mai susceptibile de a lua paraziți precum puricii și paraziții intestinali”, spune Schmidt pentru Inverse. „Asta nu înseamnă că nu ar trebui să le lăsăm să doarmă cu noi, dar este un motiv bun pentru persoanele ale căror pisici ies în aer liber să se asigure că merg la medicul veterinar în mod regulat și folosesc medicamente preventive.”

Schmidt observă, de asemenea, că persoanele imunocompromise ar putea fi deosebit de vulnerabile la acest tip de infecții, deoarece este posibil ca organismul lor să nu fie pe deplin pregătit să lupte împotriva microorganismelor care intră.

Recomandări

PLANUL LUI NETANYAHU
CUM VA FI VREMEA
RECENZIA LUI BEZOS
DEF-UL MAI DEVREME
CINE DEȚINE MONOPOLUL
AMERICAN SPEED

Dar chiar și pisicile de interior îi expun pe oamenii lor la un risc crescut de diferite infecții. Toate pisicile folosesc litiere, astfel încât, doar plimbându-se, răspândesc bacteriile asociate cu materiile fecale. „Și acesta ar putea fi un risc potențial, doar unele dintre bacteriile pe care le-ar putea aduce din litieră într-o zonă precum patul sau perna”, spune Schmidt. Ea mai spune că și copiii mici, al căror sistem imunitar este încă în curs de dezvoltare, sunt expuși unui risc crescut de infecție, așa că ar fi mai bine să nu le lăsați pisicile în pat.

Pisicile tind să fie mai active în perioadele de tranziție ale luminii zilei, cum ar fi zorii și amurgul. Acesta este cunoscut sub numele de comportament crepuscular. Asta înseamnă că, la răsăritul soarelui, pisica ar putea fi destul de activă. „Pentru unii oameni, în special pentru cei care au somnul ușor, acest lucru le-ar putea perturba somnul”, spune ea.

Citește și