• „The Queen’s Gambit” este cea mai urmarita serie de pe Netflix
  • Serialul le-a adus în atenția presei pe două surori românce, cu dublă cetățenie, americană și canadiană, și care țin lecții de șah online
  • Andrea Botez: „Mi-a fost mereu jenă să spun că sunt jucătoare de șah”

Serialul „The Queen’s Gambit”, de pe Netflix, s-a transformat într-un adevărat fenomen. Cu 62 de milioane de vizionări în mai puțin de o lună de la lansare, „Queen’s Gambit” este cea mai urmărită miniserie difuzată vreodată de Netflix. Consumul de șah în online e de patru ori mai mare acum față de anul trecut, asta se vede și în trendurile de pe Google sau în numărul de descărcări de aplicații mobile pentru șah.

Serialul le-a adus în atenția presei pe două surori românce, cu dublă cetățenie, americană și canadiană, și care țin lecții de șah online pe Twitch sau YouTube. Deodată, toată lumea vrea să vorbească cu ele. Andrea, care are 18 ani și Alexandra Botez, în vârstă de 25 de ani, au apărut într-un interviu la BBC.

Andrea Botez: „Mi-a fost mereu jenă să spun că sunt jucătoare de șah. Mereu aceeași prejudecată: „Ești o tocilară”, sau „Nici nu arăți ca un jucător de șah.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Alexandra Botez: „Toată lumea glumea pe seama mea și îmi spunea că șahiștii sunt niște tocilari, că sunt anti-sociali, dar uite că imaginea se schimbă acum, cu filme ca „The Queen’s Gambit”, care schimbă stereotipurile.”

Alexandra și Andrea îți arată secretele șahului și cât de distractiv poate să fie.

Alexandra Botez: „Despre stereotipuri? Da, mulți jucători consumă alcool, e de fapt o întreagă cultură a alcoolului asociata șahului. Jucătorii de top sunt totuși foarte atenți și nu consumă alcool înaintea campionatului mondial, de exemplu.”

Alexandra Botez „Ca fată, ai parte și de reacții negative. De exemplu, sunt oameni care spun: „Lumea nu se uită la voi să vadă cum jucați șah, ci pentru că sunteți femei.” Câteodată ne mai spun și alte lucruri, pe care nu o să le dezvălui acum.”

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!