Dragostea nu o poți îngrădi nici când ai în față o pandemie înfiorătoare: „Își poate vedea soția numai printr-un geam de sticlă”

  • Cei doi s-au cunoscut în 1953 și s-au căsătorit în 1955
  • La început personalul azilului le-au pus la dispoziție apeluri video de pe tabletă
  • Măsurile de sigurnață restricționează accesul în azilele de bătrâni din Spania

Nu poți îngrădi dragostea. Nici când ai în față o pandemie înfiorătoare care te separă de persoana iubită. Povestea pe care ți-o spun acum vine tocmai de la Barcelona. El este Anto în vârstă de 90 de ani și ea este Carmen în vârstă de 95 ani. Carmen suferă de Alzhimer și stă într-un cămin pentru vârstnici.

Cum Spania a fost puternic lovită de pandemie, pentru prima dată căsnicia lor de 65 de ani a fost întreruptă, iar Anto o poate vedea numai printr-un geam de sticlă. El vine constant de 3-4 ori pe săptămână ca să o viziteze. Prin geam, el îi arată fotografii cu nepoții lor.

Xavier Anto, soțul lui Carmen: „Încerc să ies afară cât mai des posibil iar în timp ce corpul meu se împotrivește eu încerc să fac față. Dacă situația ar fi fost diferită și eu aș fi fost cel bolnav, ea ar fi făcut la fel sau poate chiar mai mult. Probabil femeile sunt mai deschise pe partea asta. O văd, vorbim despre non sensuri…ea se uită după mine”