• Participarea la nunți, în 2025, nu mai este pe agenda multor români.
  • Aproape jumătate dintre cupluri spun că prețurile mari sunt o provocare.
  • Problemele financiare cauzează 43% dintre despărțiri.

Dar-ar naiba-n tine dragoste…..că la altar oricum nu mai ajung. Căsătoria nu mai e o prioritate pentru mai bine de o treime dintre români.

Sondajul făcut de BCR și Unlock Market Research arată că 37% dintre români se vor duce la mai puține nunți anul acesta. Iar banii economisiți din darurile pe care le-ar fi dat la nunți, îi pun deoparte. 43% dintre cupluri spun că cea mai mare provocare este legată de creșterea prețurilor.

Și dacă e vorba despre cum își împart cuplurile banii, situația nu este cea mai roz. 43% dintre cupluri se despart din cauza problemelor financiare și tot atâția se ceartă din cauza banilor. Cu toate astea, aproape 80% repondenți spun că deciziiile financiare se iau de comun acord.

Recomandări

UE ÎL AMENINȚĂ PE TRUMP
GERMANIA: TRUMP E ÎN IMPAS
ȘTII DE VREME?
HOLLYWOOD FACE BANI DIN A.I.
TRUMP VREA ÎNCĂ UN MANDAT
PROTESTE PENTRU LE PEN

Și fericirea până la adânci bătrâneți nu este doar o poveste. Românii cred că relația în care sunt poate dăinui pe termen lung.

„Romantismul există, dar trebuie să fie sustenabil financiar. Oamenii au învățat că e important să lucreze împreună la siguranța financiară a familiei, iar acest lucru le dă, per ansamblu, mult mai multă încredere în relația lor, pe termen lung. Dar nu dispun încă de instrumente financiare de creștere împreună. Educația financiară ar putea oferi soluții și în acest sens în viitor”, spune Adina Vlad, sociolog și fondator Unlock Market Research.

Așa că noi suntem tot mai conștienți de ce înseamnă banii în stabilitatea relației. Aproape 70% dintre cupluri și-au pus bani „la saltea” pentru urgențe și 48% economisesc pentru vacanțe sau alte plăceri comune.

Și dacă de Valentine’s Day ai primit inelul mult visat, ai grijă de unde îți cumperi rochia. În Oradea, ANAF-ul a confiscat rochii de mireasă de peste 1,2 milioane de lei, din două magazine, care nu aveau acte de proveniență și nici în contabilitate nu erau înregistrate.

Citește și