• Corgis, cățelușii pe care Elisabeta a II-a îi iubea, au atins prețuri record în Marea Britanie de la moartea reginei, care a deținut aproximativ 30 de exemplare de-a lungul vieții sale.
  • Căutările au crescut de zece ori față de anul trecut pe vremea aceasta, ceea ce a dus și la creșterea prețului acestor animale.
  • Aceasta reprezintă o creștere a cererii și a prețurilor care depășește chiar și pe cea înregistrată în perioada pandemiei, care a reprezentat un vârf al vânzărilor de animale de companie.

Câinii Corgi, patrupede de talie mică adorate de regina Elisabeta a II-a, au atins preţuri record în Regatul Unit după decesul suveranei, care a deţinut 30 de exemplare din această rasă de-a lungul vieţii sale, potrivit TV5.

,,Preţurile cerute de crescătorii de Corgi înregistraţi au atins astăzi un nou vârf” , a anunţat luni purtătorul de cuvânt al Pets4Homes, un site dedicat vânzării de animale de companie în Regatul Unit.

Mai mult de 2.700 de euro

Preţul mediu ,,s-a dublat” în ultimele trei zile, potrivit aceleiaşi surse. ,,În cele mai recente anunţuri de mică publicitate, preţurile pentru anumiţi câini Corgi au depăşit pentru prima dată pragul de 2.500 de lire sterline” (2.780 de euro).

Recomandări

REZULTATELE SIMULĂRII LA EVALUAREA NAȚIONALĂ
CELE MAI POPULARE ORAȘE ÎN LUNA IUBIRII
TOP 5 MIȘCĂRI CA SĂ CUNOȘTI CULTURI NOI
OPRAH ESTE DE NERECUNOSCUT
NOI SANCȚIUNI PENTRU PUTIN
INFLATIA DIN ROMANIA

Site-ul menţionat înregistrează ,,un număr de căutări zilnice despre Corgi de 10 ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a săptămânii trecute” , a precizat acelaşi purtător de cuvânt.

Acest fenomen reprezintă o creştere – a cererii şi a preţurilor – care a depăşit creşterea înregistrată în prima perioadă de lockdown a pandemiei de coronavirus, ce a reprezentat vârful vânzărilor de animale domestice.

Câinii Corgi, care au picioare scurte şi urechi ascuţite, au devenit de nedespărţit de imaginea reginei Elisabeta a II-a. Fosta suverană a crescut generaţii de Corgi, cu o preferinţă pentru rasa Pembroke, însă a creat şi subrasa ,,Dorgi” – o încrucişare între Corgi şi Teckel.

Un prim corgi la 18 ani

Regina Elisabeta a II-a a primit primul ei câine Corgi, Susan, cu ocazia celei de-a 18-a aniversări a sa, în 1944. Popularitatea rasei a crescut atunci cu 56%, a anunţat Kennel Club, cea mai mare organizaţie britanică dedicată sănătăţii şi dresajului câinilor.

Cota de simpatie a câinilor Corgi a crescut apoi şi datorită serialului ,,The Crown„, care prezintă viaţa reginei Elisabeta a II-a de-a lungul deceniilor.

La moartea sa pe 8 septembrie, regina Elisabeta a II-a avea încă doi câini Corgi, Muick şi Sandy, care au participat în maniera lor la funeraliile regale. Cei doi câini Corgi au fost adoptaţi apoi de prinţul Andrew, fiul cel mic al reginei Elisabeta a II-a.