După Germania, muncitorii sezonieri români ajung și în Marea Britanie. Din lipsă de mână de lucru, englezii riscă să rămână cu recolta neculeasă

  • O cursă charter cu aproape 150 de români va ateriza astăzi la aeroportul Stansted din Londra
  • Aceştia sunt aduşi la cules de fructe şi legume, după ce locurile de muncă nu au mai fost ocupate din cauza crizei provocate coronavirus
  • Zilele trecute peste 1.000 de români au plecat la muncă în Germania

Muncitorii români sunt la mare căutare în străinătate pe vremea pandemiei Covid-19. Cel puțin asta ne arată cifrele din ultimele săptămâni. În timp ce britanicii fug de joburile din agricultură din cauza măsurilor de carantină, astăzi, 150 de români au plecat la muncă, la cules fructe și legume.

Asta se întâmplă după ce zilele trecute, peste 1.000 de români au plecat în Germania, la fel, pentru a munci, iar valul de plecări continuă să crească.

Potrivit Daily Mail, avionul va decola azi de la Bucureşti şi va ajunge la Londra, aceasta fiind prima din şase curse programate în următoarele luni pentru a aduce muncitori la fermele din Marea Britanie.

Totodată, presa britanică scrie că, pasagerii de la bordul avionului vor trebui să respecte măsurile de distanţare socială şi nu vor putea părăsi România dacă prezintă simptome ale infecţiei cu Covid-19. Temperaturile acestora vor fi verificate şi vor trebui să completeze un chestionar înainte de îmbarcare.

Fermierii britanici au avertizat recent că recoltele riscă să fie lăsate să putrezească din cauza lipsei de muncitori sezonieri est-europeni. 

Sursa foto: Profimedia