• Earth 300 este o navă construită în scop de cercetare a schimbărilor climatice
  • Cu un design futurist și o lungime de 300 de metri, yacht-ul va fi lansat în 2025
  • Va ajuta cercetătorii să înțeleagă ce măsuri putem lua să prevenim o catastrofă

Earth 300 este o navă construită special în scop de cercetare a schimbărilor climatice. Gândită de o firmă de arhitectură navală din Polonia, yacht-ul va funcționa în întregime cu energie nucleară, furnizată de un generator creat de TerraPower, companie fondată de Bill Gates. Costul este unul fabulos: 700 de milioane de dolari.

„Oceanele mor. Vremea se schimbă. Acum este timpul potrivit să repornim, reconectăm și să redirecționăm soarta planetei noastre”, a afirmat Ivan Salas Jefferson.

Nava este creată de arhitectul polonez Ivan Jefferson și este menită să ajute cercetătorii să înțeleagă mai bine în ce fel ne afectează schimbările climatice, la ce să ne așteptăm pe viitor și ce măsuri putem lua pentru a preveni o catastrofă.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

„Plantele și animalele mor de 100 de ori mai repede decât acum o mie de ani. Pandemia ne-a făcut să realizăm că mediul înconjurător, sănătatea noastră și sistemul economic sunt conectate între ele”, a precizat cercetătorul Damien Leloup.

Nava va fi dotată cu 22 de laboratoare de cercetare de ultimă generație, numeroase puncte de observație și poate găzdui 160 de cercetători, studenți voluntari și o echipă de peste 160 de membri care se vor ocupa de buna funcționare a yacht-ului. Lansarea pe apă ar fi în anul 2025.