• Anna Hughes, o ecologistă de 37 de ani din Londra, a decis în urmă cu peste 10 ani că nu va avea copii niciodată.
  • A luat această decizie pentru a ajuta planeta și viitorul populației.
  • Ecologista afirmă că oamenii ar trebui să se informeze înainte să facă un copil.

O ecologistă de 37 de ani din Londra a decis, când avea 20 de ani, că nu va face niciodată copii pentru a da o mână de ajutor planetei, relatează Daily Mail.

Femeia spune că cei care au o familie mare nu s-au gândit niciodată ce impact ar avea acest lucru asupra mediului înconjurător.

Anna Hughes are 37 de ani, însă a luat o decizie fermă în urmă cu peste 10 ani: nu va face niciodată copii pentru a-și reduce amprenta de carbon – adică emisiile totale de gaze cu efect de seră pe care o persoană le produce într-un anumit interval de timp.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM

„Nu este vorba doar despre emisiile noastre de CO2, este vorba despre consumerism, despre școli și despre spitale. Lucrurile acestea vor fi din ce în ce mai multe pe măsură ce numărul nostru crește. Și sunt niște lucruri pe care le putem avea în vedere atunci când ne gândim ce dimensiune să aibă familia noastră”, spune ecologista.

Activista afirmă că oamenii ar trebui să se informeze înainte să aducă pe lume un copil sau mai mulți.

Totuși, femeia menționează că nu este vorba despre „interzicere sau limitare”, ci despre asumare. Și-ar dori ca cei care au deja o familie numeroasă să ia în calcul ce impact ar avea încă un copil. Din punctul ei de vedere, asta ar însemna creșterea consumului și aglomerarea școlilor și spitalelor.

„Este dificil atunci când aduci în discuție interzicerea sau limitarea pentru că este vorba, de fapt, despre alegerea ta și ar trebui să rămână în acest fel. Însă, ar trebui să alegi informat. Trebuie să educăm și să informăm oamenii despre impactul unui număr mare de copii. Decizia mea a fost să nu am o familie. Aș încuraja, totuși, o familie mică”, spune Anna Hughes.

„Susțin că cei care au ales să aibă o familie numeroasă nu s-au gândit la ce impact ar avea asta asupra planetei sau asupra viitorului nostru”, adaugă ecologista.