• “Ați uitat astea în parc” – mesajul hilar și în același timp trist postat de un ministru din Thailanda
  • Thailandezii care își “uită” gunoiul în parcurile naționale vor fi bântuiți de acesta
  • Educarea oamenilor cu forța: dacă nu se sperie de amenzi, se vor speria de ce vor primi

Dacă îți lași gunoiul în acest parc național thailandez, gunoiul se poate întoarce să te bântuie. Bine, poate nu chiar bântuit în adevăratul sens al cuvântului, dar îți va fi livrat acasă că să îți amintească data viitoare când ești în natură, să strângi după tine, scrie BBC.

Autoritățile unui parc național popular din apropierea capitalei Bangkok va începe să trimită înapoi rămășițele pe care oamenii le lasă în urmă, a anunțat ministrul mediului din Thailanda. Cei vinovați de această infracțiune vor avea de-a face și cu poliția. Vizitatorii parcului vor trebui să își completeze adresele la intrare.

Ministrul Mediului, Varawut Silpa-archa, chiar a postat pe contul personal de Facebook o fotografie cu gunoi, gata să fie trimis făptașilor, cu descrierea “gunoiul vostru – vi-l vom trimite înapoi”. Astfel, ministrul vrea să reamintească oamenilor că pedeapsa în Thailanda pentru această faptă poate fi pedepsită cu până la 5 ani de închisoare și amenzi usturătoare.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Pe lângă sticle de plastic, doze de aluminiu și ambalaje de chipsuri, cutia din poza pusă pe facebook mai avea un mesaj scris pe hârtie: “Ați uitat astea la Parcul Natonal Khao Yai”.

Autoritățile parcului spun că gunoiul lăsat în urmă poate fi foarte periculos pentru animalele care ar încerca să-l mănânce.