• Copiii sunt afectați pe termen lung din cauza comportamentului toxic al părinților.
  • Mamele au tendința să fie mai impulsive decât tații.
  • Psihologul spune că mulți dintre adulți nu conștientizează problemele pe care le au.

Stresul și nesiguranțele îi fac pe adulți să fie mai puțin atenți la nevoile copiilor. Când părinții se confruntă cu instabilitate emoțională, le transmit copiilor frici și neliniști.

În plus, mamele au tendința să fie mai impulsive decât tații, iar cei mici au tendința să preia din comportament și să fie afectați pe termen lung. Elena Moraru este părinte și a trăit această experiență.

M-am confruntat cu probleme de anxietate, stres și de cele mai multe ori mi-am schimbat comportamentul față de copil, am comunicat mai puțin cu el și am fost și eu mai închisă în mine. Cred că oricui i se poate întâmpla asta, dar important e să ne dăm seama la timp și să încercăm să remediem problema“, spune Elena Moraru, părinte.

Cristiana Niculae este studentă și a devenit introvertită din cauza relației distante cu mama ei. Ea crede că atitudinea toxică a părinților provine în special din cauza stresului cauzat de job.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

„Ești prizonier în casă cu niște oameni pe care nu-i cunoști destul de bine. Cel puțin cu chestia asta mi-a fost destul de greu, conflicte pe diferite teme, orice temă, de exemplu de ce ai pus nu știu ce farfurie în nu știu ce loc, de ce ai crede asta despre religie sau despre un context cultural“, spune Cristiana Niculae, studentă.

Constantin Cornea este psiholog și îți spune că mulți dintre adulți nu conștientizează problemele pe care le au, iar tulburările de comportament ar trebui ținute sub control de către un specialist.

„Problemele părinților pot proveni din câteva surse: cuplul, pot fi anumite probleme între cei doi parteneri, pot fi anumite probleme legate de carieră. Aceste probleme nerezolvate se vor răsfrânge în relația cu copiii. În relația cu un specialist, un părinte își va descoperi care este sursa problemelor“, explică psihologul Constantin Cornea.