• Emanuel Bojian a devenit erou la 6 ani, când și-a salvat surorile din flăcări.
  • La 9 ani, Emanuel și-a salvat prietenul de la înec.
  • Copilul a fost premiat de pompieri pentru faptele lui.

Este Ziua Copilului și astăzi ei deține puterea de a nu se teme de nimic. Emanuel Bojian are doar 10 și a intrat în foc pentru a-și salva surorile și nu s-a temut că își poate pierde viața, așa că și-a salvat și un bun prieten de la înec. Pe el, curajul l-a făcut erou.

Povestea lui Emanuel este una nemaiîntâlnită. Avea doar 6 ani când casa din județul Vaslui unde dormea, a luat foc. S-a trezit speriat când hainele de lângă el au fost cuprinse de flăcări, iar primul lucru pe care l-a făcut și-a luat în brațe cele două surori în vârstă de tei luni și doi ani și a fugit să cheme ajutoare. Părinții erau atunci plecați la muncă în străinătate, iar copiii erau în grija bunicilor. Astăzi, Emanuel are 10 ani, dar nu poate uita niciun detaliu din acea zi geroasă de iarnă.

Emanuel Bojian: „Dormeam și m-am trezit de la fum. Am vrut să mă îmbrac și ardeau toate hainele și apoi m-am speriat puțin și am luat fetele și am ieșit în fața ușii să o strig pe mamaia sau pe tataia și nu erau și am fugit”. Întrebat de unde crede că a avut instinctul de a lua fetițele și să fugă, Emanuel a răspuns: „De la Dumnezeu”.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Cum a devenit Emanuel erou pentru a doua oară?

Un alt act de eroism l-a făcut anul trecut când și-a salvat de la înec un prieten. Erau amandoi cu bicicletele când băiatul de 13 ani a căzut într-un râu și a fost luat de ape. În acel moment Emanuel mi-a povestit că nu a stat niciun minut pe gânduri. Chair dacă nu știe să înoate foarte bine, a simțit că datoria lui este să își salveze prietenul. Faptele lui au fost apreciate și de pompierii din zonă, care i-au dat o medalie. Chiar dacă nu i se pare că a făcut un lucru de lăudat, Emanuel știe că menirea lui în viață este să salveze oameni, așa că se pregătește de pe-acum să devină pompier.

„Am salvat un copil de la înec. Mergeam cu bicicletele și el a căzut de pe un pod și l-am scos din apă. A strigat după ajutor și eu am sărit în apă și l-am scos”, a mai spus Emanuel Bojian.