• Englezii vor mânca Fish and Chips la prețuri mult mai mari.
  • Prețul la pește, ulei și cartofi a crescut pe fondul războiului din Ucraina.
  • Și Brexitul a contribuit la creșterea prețului la alimente.

Englezii ar putea rămâne fără hrana de toate zilele, nu bere, ci faimosul fish and chips.

Din cauza Brexitului și din cauza războiului din Ucraina prețul peștelui, al uleiului, al făinii și al cartofilor a crescut exagerat de mult. O treime dintre restaurantele și magazinele care vând fish and chips în Marea Britanie ar putea să dea faliment.

Într-un an, prețul pentru cod și eglefin, peștii preferați ai britanicilor pentru Fish and Chips a crescut cu 75%, prețul uleiului a crescut cu 60%, iar cel al fainii cu 40%. Mările din zona Norvegiei si Rusiei erau cele din care furnizorii pescuiau, însa în contextul războiului, livrările au scăzut drastic.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În plus, după Brexit cantitatea de pește pe care Marea Britanie o poate pescui din Oceanul Arcitc s-a redus cu 60%. Autoritățile britanice încearcă acum să găsească alternative pentru uleiul de floarea soarelui din Ucraina. Se gândesc să importe ulei de rapiță din Australia.

Fish and Chips este o mâncare cu o tradiție de peste 160 de ani în Marea Britanie. A fost singura mâncare ce nu a fost raționalizată în timpul războaielor mondiale.