• Escrocii sentimentali s-au înmulțit în timpul pandemiei.
  • Singurătatea a devenit și mai apăsătoare din cauza restricțiilor.
  • Escrocii au făcut cel puțin 56.000 de victime anul trecut în SUA.
  • Victimele le-au dat escrocilor 500 de milioane de dolari anul trecut în SUA.
  • Un olandez stabilit la Cluj a fost arestat pentru escrocarea unei bulgăroaice.

Pentru mulți și multe, Valentine’s începe cu V for Vendeta. Escrocii sentimentali s-au înmulțit. Anul trecut au făcut cu 80% mai multe victime decât în 2020 în SUA.

Și au luat de ele o sumă colosală: peste o jumătate de miliard de dolari. Rețeta e simplă: oamenii singuri care visează la iubire sunt păcăliți să trimită bani celor care pretind că s-au îndrăgostit de ei. Sunt cel puțin 56.000 de victime în Statele Unite.

De altfel, Netflix a lansat acum două săptămâni un documentar care spune o poveste adevărată. Mai multe femei care ajung să fie victimele unui escroc sentimental. „Tinder Swindler” este acum unul dintre cele mai vizionate filme ale platformei.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Dar viața bate filmul: un olandez stabilit la Cluj-Napoca a fost arestat astăzi pentru că s-a prefăcut îndrăgostit de o femeie din Bulgaria și i-a tot cerut bani până când femeia a ajuns să își vândă casa.

Ca să evite capcanele întinse de escroci, platforma de întâlniri online Tinder introduce funcția blind date. Nu te mai întâlnești direct cu un partener. Răspunzi întâi mai multor întrebări. De exemplu, de câte ori porți un tricou fără să îl speli.

Algoritmul Tinder alege apoi persoane cu răspunsuri asemănătoare. Dacă îți place profilul lor, trebuie să porți întâi o conversație cu respectiva persoană. Abia apoi o să îi poți vedea fotografiile, înainte să stabiliți o întâlnire.