• Un psiholog a dezvăluit patru semne care arată că cineva te poate manipula.
  • Într-un clip recent, care a adunat peste un milion de vizualizări, psihologul a discutat despre semnele care arată că ai putea fi manipulat.
  • Ea a enumerat patru comportamente la care să fii atent.

Un psiholog a dezvăluit patru semne care arată că cineva te poate manipula – inclusiv asocierea unor obligații la gesturile de bunătate pe care le face pentru tine.

Dr. Julie Smith, psiholog cu un cabinet privat în Hampshire, are peste patru milioane de urmăritori pe TikTok. Ea împărtășește videoclipuri pe teme de sănătate mintală pe platformă, unde a adunat aproximativ 52 de milioane de like-uri.

Printre subiectele abordate de ea se numără cum să te simți mai încrezător, cum să recunoști semnele că te îndrepți spre epuizare și cum să nu te mai victimizezi. Într-un clip recent, care a adunat peste un milion de vizualizări, psihologul a discutat despre semnele care arată că ai putea fi manipulat, enumerând patru comportamente la care să fii atent.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Vorbind în videoclip, Dr. Smith spune: „Sunt psiholog și iată patru semne că ești manipulat. Numărul unu, te subminează fără încetare sau te lovesc chiar acolo unde te doare cu un atac foarte personal.”

Ea adaugă că fac acest lucru nu doar o singură dată, ci în mod repetat de-a lungul timpului. Abordând al doilea punct, Dr. Smith spune: Numărul doi, ei fac lucruri pentru tine, poate chiar lucruri pe care nici măcar nu le-ai cerut, și apoi folosesc asta ca monedă de schimb pentru a te face să faci ceea ce vor ei să faci. Deci, fiecare act de bunătate pare să aibă condiții atașate. Al treilea punct este că s-ar putea să vă respingă problemele și să le accentueze pe ale lor, scrie Daily Mail.

Ea a explicat că acest lucru se poate întâmpla prin faptul că ei spun lucruri de genul: „Oh, crezi că ai o situație dificilă? Încearcă să fii în locul meu”.

Ajungând la punctul final, Dr. Smith a spus: „Numărul patru este să joci rolul de victimă. Refuză să își asume responsabilitatea pentru ei înșiși și apoi vă cer să faceți lucruri pentru ei la care în mod normal nu ați spune da dacă ați crede că le-ar putea face singuri”.

Telespectatorii au intrat la secțiunea de comentarii a videoclipului pentru a discuta despre gândurile lor cu privire la clip, precum și despre propriile experiențe cu sentimentul și manipularea. Unul dintre ei a dezvăluit: „De aceea aș vrea să fiu singur în cea mai mare parte a timpului în aceste zile. M-am săturat să mă manipuleze.

Un altul a adăugat: „Seamănă cu viața mea din ultimii 26 de ani, acum sunt liber, dar este greu”. Iar un al treilea a scris: „Da, în prezent mă confrunt cu asta”.