• Doi bătrâni, soț și șoție, au evadat pentru scurt timp dintr-o unitate de îngrijiri pentru seniori
  • Bărbatul s-a folosit de experiența anterioară din armată pentru a descifra parola de pe tastatura electronică a ușii, folosindu-se de codul Morse
  • Cuplul suferă de demență și de boala Alzheimer

Doi bătrâni, soț și soție, au evadat luna trecută dintr-un centru unde primeau îngrijiri de specialitate, însă acum au fost făcute publice informații de către Departamentul de Sănătate din Tennessee, relatează presa străină.

Cuplul a dispărut pentru aproape 30 de minute, în data de 2 martie, înainte ca un trecător să-i găsească pe cei doi seniori mergând pe drum, la două blocuri distanță.  

Odată ce vârstnicii s-au întors la centru, personalul unității de îngrijiri s-a întrebat cum de au reușit cei doi să scape din salon. Bărbatul a povestit că și-a folosit experiența din armată pentru a deschide ușa cu tastatură electronică, folosindu-se de codul Morse. Cu alte cuvinte, a ascultat cu atenție în momentul în care personalul centrului a introdus cifrele în tastatura electronică.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

Unitatea pentru seniori a fost amendată cu 2.000 de dolari de către autorități în urma evadării celor doi. Ca răspuns, conducerea centrului a asigurat că va preveni astfel de incidente, făcând totodată verificări mai frecvente. Mai mult decât atât, toate parolele au fost schimbate.

.