Evadare ca în filme. Un cuplu de bătrâni a reușit să scape de la centru folosindu-se de codul Morse. Cei doi suferă de Alzheimer

batrani

Doi bătrâni, soț și soție, au evadat luna trecută dintr-un centru unde primeau îngrijiri de specialitate, însă acum au fost făcute publice informații de către Departamentul de Sănătate din Tennessee, relatează presa străină.

Cuplul a dispărut pentru aproape 30 de minute, în data de 2 martie, înainte ca un trecător să-i găsească pe cei doi seniori mergând pe drum, la două blocuri distanță.  

Odată ce vârstnicii s-au întors la centru, personalul unității de îngrijiri s-a întrebat cum de au reușit cei doi să scape din salon. Bărbatul a povestit că și-a folosit experiența din armată pentru a deschide ușa cu tastatură electronică, folosindu-se de codul Morse. Cu alte cuvinte, a ascultat cu atenție în momentul în care personalul centrului a introdus cifrele în tastatura electronică.

Unitatea pentru seniori a fost amendată cu 2.000 de dolari de către autorități în urma evadării celor doi. Ca răspuns, conducerea centrului a asigurat că va preveni astfel de incidente, făcând totodată verificări mai frecvente. Mai mult decât atât, toate parolele au fost schimbate.

.

Exit mobile version