• Eva Maria Gârlea s-a născut într-o familie de artiști.
  • Eva este studentă la Facultatea de Muzică, secțiunea compoziție jazz.
  • Anul acesta a concertat acompaniată de fratele ei, Alex.

Cel mai frumos sunet este vocea mamei pe care o auzi încă din pântec. Medicii confirmă importanța muzicii pe care le-o punem celor mici dinainte de a veni pe lume.

Dacă pe unii muzica îi binedispune, alții au transformat-o în vocație.

Orice se întâmplă pe timpul sarcinii este important. De aceea recomandăm și consultațiile prenatale și tot felul de metode de liniștire a gravidei. De calmare a anxietății a acesteia, pentru că tot ceea ce simte gravida se transmite fătului.Cea mai mare legătură, cel mai puternic imbold este între mamă și făt și sunetul muzical cel mai frumos pentru copil este sunetul vocii mamei sale”, povestește Mădălina Ciuhodaru, medic de obstetrică și ginecologie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Eva Maria este născută și crescută în spiritul artistic. Tatăl este un mare pianist, iar mama este profesor la Conservator. Sunetele de jazz auzite de la mamă și pianul la care cânta tatăl încă de când Eva era în pântec au avut un cuvânt de spus. Ea este studentă în anul I la Facultatea de Muzică, secțiunea jazz și cântă la pian.

Un factor important a fost și fratele meu, Alex, care a urmat tot pianul, a terminat și Conservatorul și îmi aduc aminte cum asistam la orele lui, stăteam chiar sub pian și eram foarte pasionată și atrasă de chestia asta.Niciodată nu aș putea spune că părinții mei m-au obligat să fac asta, cum se întâmplă în mai multe cazuri, a fost pasiune că am trăit în mediul acesta și mi-a plăcut foarte mult. Am considerat că muzica este parcursul pe care vreau să îl urmez și să fie firul vieții mele”, explică Eva Maria Gîrlea, artist.

Tânăra este conștientă că numele familiei Gârlea este, astfel, dus mai departe.

Sinceră să fiu, nu a fost vreun moment în care să cântăm toți patru, doar poate în micile noastre bucurii pe acasă, în momente de familie, dar am fost în același afiș toți patru și știu că era o presiune foarte mare pentru noi și emoții puternice. Sunt mândră cu putem urma cumva exemplul părinților. Nu ne-am dorit să facem asta în mod voit, dar s-a întâmplat și este minunat”, spune tânăra.

Părinții Mihaela și Cristian Gârlea concertează pe scene mari, iar din urmă cei doi copii, Alex și Eva țin pasul. Printre amintirile lor dragi se numără și un moment în care mama cântă, iar fiica o acompaniază.