• Experții au indicat diete precum dieta cu apă și dieta cu ouă fierte ca fiind idei și sugestii pe care dieteticienii trebuie să le respingă în 2022.
  • Nichola Ludlam-Raine, dietetician autorizat și membru al BDA, a avertizat, de asemenea, că tendințele Anul nou, tu nou” pot fi foarte dăunătoare pentru stima de sine a oamenilor”.
  • BDA reprezintă peste 10.500 de dieteticieni din Marea Britanie și colaborează cu Autoritatea pentru Standardele de Publicitate (ASA) pentru a raporta informațiile înșelătoare și eronate.

Experții i-au îndemnat pe britanici să nu se grăbească să înceapă o dietă la modă care promite pierderea rapidă în greutate în 2023. Asociația Dietetică Britanică (BDA) a declarat că membrii publicului ar trebui să fie incredibil de critici cu privire la orice sfat de dietă care pretinde a fi o soluție rapidă de pierdere în greutate, deoarece acestea ar putea face mai mult rău decât bine.

Aceasta a indicat diete precum dieta cu apă și dieta cu ouă fierte ca fiind idei și sugestii pe care dieteticienii trebuie să le respingă în 2022.

Purtătorul de cuvânt al BDA, Marcela Fiuz, a declarat că concentrarea asupra pierderii în greutate în timp ce se iau rezoluții de Anul Nou poate duce adesea la diete yoyo sau la cicluri de greutate [pierderea în greutate, apoi recâștigarea ei din nou și din nou], ceea ce poate fi dăunător pentru sănătate.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Dietele cu rezoluții de Anul Nou pot fi, de asemenea, declanșatoare pentru cei care suferă de tulburări de alimentație și pot duce la o alimentație dezordonată, a adăugat ea. Potrivit organizației caritabile Beat, care se ocupă de tulburările de alimentație, aproximativ 1,25 milioane de persoane din Marea Britanie suferă de o tulburare de alimentație.

Nichola Ludlam-Raine, dietetician autorizat și membru al BDA, a avertizat, de asemenea, că tendințele Anul nou, tu nou” pot fi foarte dăunătoare pentru stima de sine a oamenilor” deoarece îi face pe oameni să creadă că nu sunt suficient de buni așa cum sunt.

Adevărul este exact opusul – și trebuie să lucrăm asupra stimei de sine a oamenilor pentru a face schimbări pozitive în ceea ce privește aportul alimentar, concentrându-ne pe ceea ce ar trebui să mâncăm și să facem mai mult, cum ar fi creșterea cantității de lichide și de fibre, mai degrabă decât să ne concentrăm pe restricție”, a explicat ea.

BDA reprezintă peste 10.500 de dieteticieni din Marea Britanie și colaborează cu Autoritatea pentru Standardele de Publicitate (ASA) pentru a raporta informațiile înșelătoare și eronate din reclamele pentru diete. Miles Lockwood, director de reclamații și investigații la ASA, a declarat Regulile noastre arată clar că agenții de publicitate nu trebuie să fie înșelători sau iresponsabili atunci când fac publicitate la produse sau sisteme de dietă. Orice afirmație ar trebui să fie susținută de dovezi solide, nu doar de fotografii înainte și după, iar reclamele nu ar trebui să afirme că oamenii pot pierde o cantitate iresponsabilă de greutate sau de grăsime.