• O expoziţie dedicată câinilor corgi ai suveranei a fost inaugurată miercuri la Londra.
  • Expoziţia intitulată „Regina şi corgii ei” prezintă nouă fotografii realizate de-a lungul vieţii reginei Elisabeta.
  • Una dintre imaginile expuse a fost realizată pe 19 septembrie 2022.

La şase luni de la moartea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, o expoziţie dedicată câinilor corgi ai suveranei a fost inaugurată miercuri la Londra, dezvăluind fotografii ale reginei cu câinii ei adoraţi, scrie Le Figaro.

Expoziţia de la muzeul The Wallace Collection, intitulată Regina şi corgii ei” , prezintă nouă fotografii realizate de-a lungul vieţii reginei Elisabeta, fiecare surprinzând o perioadă diferită de timp şi legătura unică cu animalele ei.

Este o expoziţie foarte mică, însă cu adevărat minunată, care prezintă nouă fotografii cu regina şi câinii ei corgi şi care prezintă momente din viaţa ei, la fiecare zece ani” , a declarat curatorul expoziţiei Xavier Bray.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Câinii mici cu urechi ascuţite şi corpul lung sunt inseparabili de imaginea Elisabetei a II-a. Regina a crescut aproximativ 30 de câini corgi, cu o preferinţă pentru rasa Pembroke, dar şi dorgi” , o încrucişare între corgi şi teckel.

Fotografii de la a 10-a aniversare până la înmormântare

Fotografiile, alese dintr-o colecţie de peste 5.000 de imagini, variază de la instantanee până la portrete mai orchestrate. Cea mai veche imagine din colecţie datează din iulie 1936 şi o înfăţişează pe prinţesa Elisabeta, în vârstă de 10 ani, jucându-se cu doi dintre corgii ei, Jane şi Dookie, la Londra.

O vedeţi pe regină, dar dintr-o perspectivă foarte diferită, prin această relaţie extraordinară pe care a avut-o cu corgii ei” , a spus Bray.

Una dintre imaginile expuse a fost realizată pe 19 septembrie 2022. Pe treptele Castelului Windsor, Muick şi Sandy au aşteptat, ţinuţi în lesă de personal al palatului, cortegiul funerar plecat din Londra după funeraliile reginei pentru a parcurge Long Walk”, aleea ce duce la castel, unde Elisabeta a II-a a fost înmormântată în cadrul unei ceremonii private.

Cei doi corgi au fost adoptaţi de Andrew, fiul cel mai mic al reginei, după moartea acesteia pe 8 septembrie la vârsta de 96 de ani.