• Barry, bufnița faimoasă care locuia în Central Park din New York, a murit după ce s-a lovit de una din camionetele de întreținere ale parcului.
  • Moartea bufniței i-a determinat pe iubitorii de păsări din întreaga lume să-și arate fotografiile și să depene amintiri cu Barry în social media.
  • Mulți iubitori de păsări au cerut, furioși, să știe cât de repede mergea vehiculul de întreținere și de ce circula într-un moment în care multe vietăți nocturne vânează.

Barry, bufnița faimoasă care locuia în Central Park din New York, a murit după ce s-a lovit de una din camionetele de întreținere ale parcului, relatează BBC.

Moartea bufniței i-a determinat pe iubitorii de păsări din întreaga lume să-și arate fotografiile și să depene amintiri cu Barry în social media.

O pagină de Twitter dedicată păsărilor din parc spune că oamenilor o să le fie dor de „prezența minunată și frumoasă” a lui Barry.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Bufnița devenise o priveliște populară pentru vizitatorii din Central Park, în special anul trecut, când a lovit pandemia, și mulți observatori de păsări au vizitat parcul pentru a face fotografii.

Potrivit Central Park Conservancy, incidentul s-a produs vineri la ora locală 02:30, când bufnița a lovit vehiculul. „Anunțăm cu inima că o bufniță, un rezident iubit din Central Park, a murit în această dimineață”, a spus organizația pe Twitter. „Prezența bufniței în Central Park a adus bucurie, amintindu-ne tuturor că parcul este un spațiu verde vital pentru toți newyorkezii, inclusiv pentru fauna sălbatică pe care o adăpostește”.

Barry a avut chiar o pagină pe Twitter.

Mulți iubitori de păsări au cerut, furioși, să știe cât de repede mergea vehiculul de întreținere și de ce circula într-un moment în care multe vietăți nocturne vânează.

De la crearea parcului, au fost înregistrate peste 280 de specii de păsări. În 2018, o rață mandarin a devenit o vedetă pe rețelele sociale.