• O familie a ieșit la luptă după ce a fost lovită de critici pentru că a căsătorit” un mire de 12 ani cu verișoara lui de 10 ani.
  • Imaginile au devenit rapid virale, arătându-i pe Ziyad, în vârstă de 12 ani, și pe Sama, în vârstă de 10 ani, la ceremonia de logodnă din guvernoratul Sharqia, în partea de nord a țării.
  • În timpul festivităților, băiatul i-ar fi dăruit inelul de logodnă fetei, în aplauzele și uralele familiilor și prietenilor adunați.

O familie a ieșit la luptă după ce a fost lovită de critici pentru că a căsătorit” un mire de 12 ani cu verișoara lui de 10 ani. Oficialii egipteni pentru protecția copilului au luat măsuri după ce fotografiile care îi arată pe cei doi tineri la o ceremonie asemănătoare unei nunți au fost distribuite online de familiile lor mândre.

Imaginile au devenit rapid virale, arătându-i pe Ziyad, în vârstă de 12 ani, și pe Sama, în vârstă de 10 ani, la ceremonia de logodnă din guvernoratul Sharqia, în partea de nord a țării. Fetița este văzută zâmbind într-o rochie de mireasă albă, alături de băiatul într-un costum albastru, în imaginile care ar fi fost făcute la Centrul Walad Saqr, cu părinții lor în spatele lor.

În timpul festivităților, băiatul i-ar fi dăruit inelul de logodnă fetei, în aplauzele și uralele familiilor și prietenilor adunați. Intervievat de presa locală, el a declarat că a iubit-o întotdeauna pe fiica mătușii sale și că vrea să se căsătorească cu ea. El a promis că va munci din greu pentru a-și finaliza studiile, astfel încât să poată avea o căsătorie fericită odată ce vor ajunge la vârsta legală.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Familia a apărat logodna, spunând că ideea i-a venit bunicului mirelui și că cei doi copii sunt verișori, întrucât mamele mirelui și logodnicei sale sunt surori. Bunicul, care a apărat demersul, a declarat: Nu am avut nici o problemă. Îmi iubesc fiicele și vreau ca ele să fie mereu rude între ele, chiar și pe linie de rudenie. Eu am propus ideile care să ne pună ulei în făină, cum se spune”.

Directorul Departamentului general de ajutorare a copiilor, Muhammad Nazmi, a declarat că oficialii de protecție a copilului din guvernoratul Sharkia au mers la casa familiei pentru a le explica clar părinților pericolele căsătoriei timpurii pentru copii. Aceștia au declarat că au luat, de asemenea, angajamente de la părinți ca copiii să fie îngrijiți în mod corespunzător și că orice planuri de căsătorie vor fi suspendate.

Întrebat de presa locală, părintele a declarat că, în ciuda ceremoniei, tinerii vor avea șansa de a alege dacă doresc cu adevărat să se căsătorească odată ce vor avea vârsta potrivită. Ei au spus: „Nu suntem forțați să facem nimic, am vrut doar să ne bucurăm și să anunțăm principiul legăturii, așa cum se obișnuiește în multe familii.”