• Pedeapsa celor 5 asasini ai jurnalistului a fost suspendată pentru o perioadă de timp.
  • La finalul anului trecut, o instanță din Arabia Saudită a decis ca cei 5 ucigașii saudiți să fie condamnați la moarte.
  • Jamal Khashoggi, un cunoscut critic al guvernului saudit, a dispărut pe 2 octombrie 2018 în Consulatul Arabiei Saudite din oraşul turc Istanbul.

Familia jurnalistului Jamal Khashoggi, ucis în octombrie 2018, în interiorul Consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, a anunțat că îi iartă pe asasinii saudiți și își retrage plângerea pentru o perioadă de timp.

„În această noapte binecuvântată a lunii, ne amintim de ceea ce spune Dumnezeu: «Dacă o persoană iartă și face împăcare, răsplata sa se datorează lui Allah. Prin urmare, noi, fiii martirului Jamal Khashoggi, anunțăm iertarea celor care l-au ucis pe tatăl nostru, căutând recompensa Dumnezeului atotputernic”, a scris fiul lui Jamal Khashoggi.

Cazul jurnalistului disident Jamal Khashoggi, asasinat în Consulatul Arabiei Saudite din oraşul turc Istanbul, a generat critici vehemente la nivel internaţional. Canada, Franţa, Statele Unite şi Germania au introdus sancţiuni punctuale contra Arabiei Saudite după moartea jurnalistului.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Jamal Khashoggi a dispărut pe 2 octombrie 2018 în Consulatul Arabiei Saudite din oraşul turc Istanbul. Arabia Saudită a admis că editorialistul cotidianului The Washington Post a fost ucis, încercând să atribuie crima unor agenţi care au acţionat pe cont propriu.

Dovezile existente sugerează că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a coordonat operaţiunea de asasinare a jurnalistului disident Jamal Khashoggi, iar teoria conform căreia autorii ar fi militari indisciplinaţi este o „ficţiune”, a afirmat sir John Sawers, un fost director al Serviciului britanic de informaţii externe (MI6).