Fără grija cazării. Cum să mergi la munte şi la mare, având libertate totală de mişcare

  • Sorin Pop şi-a luat rulota plus doi prieteni şi a evadat în mijlocul naturii
  • Poţi să închiriezi autorulote la preţuri cuprinse între 500 şi 1.500 de euro pe săptămână
  • Dacă vrei cazare în natură să te aştepţi şi la oaspeţi nepoftiţi: ursul, de pildă

Sorin, din Braşov, şi-a început concediul de trei săptămâni fără să aibă de-a face cu restricţiile impuse de hoteluri pentru evitarea contaminării cu noul coronavirus. Şi-a luat rulota şi se odihneşte în natură. Garsoniera pe roţi, de 12 metri pătraţi, l-a costat 3.500 de euro şi îl scuteşte de banii de cazare – peste 800 de lei pe săptămână.  

Mihaela şi-a cumpărat autorulota cu 6.500 de euro şi are confort de pensiune: dormitor, baie şi bucatarie. Împreună cu cei doi copii si câţiva prieteni de familie, face yoga lângă lac, stă la foc de tabară şi găteşte la ceaun. Cei mici se zbenguie în aer liber, departe de aglomeraţia oraşului ce poate aduce îmbolnăvirea de Covid.  

La un singur lucru trebuie să ai grijă dacă dormi în rulotă. Nu lăsa lângă aceasta resturi de mâncare, dacă nu vrei să te trezeşti cu oaspeţi nepoftiţi. În ciuda prudenţei Mihaelei, un urs şi-a lăsat amprenta pe rulota femeii. În fine, dacă îţi surâde aventura, poţi să închiriezi şi tu un hotel pe roţi. Te costă între 70 şi 150 de euro pe zi, plus carburantul. 

„Departe de aglomeraţie, departe de turişti, departe de orice risc. Suntem în natură totul este superb, vremea ne ajuta, condiţiile sunt perfecte, avem tot ce vrem în rulotă. E cea mai buna soluţie în această perioadă”, spune extaziat Sorin pop.   „Departe de restricţiile hoteliere oameni buni. O plimbare cu Bicicleta prin natură, trasee montane peste tot numai iubire şi natură şi rulote”, remarcă la rândul său Anca, o turistă extrem de încântată de experienţa oferită de casa pe roţi.