• O studentă a spus că „femeile au vagin“ și „nu sunt la fel de puternice ca bărbații“
  • Afirmația a fost făcută în timpul unui seminar video
  • Tânăra a fost sancționată pentru comentarii „jignitoare și discriminatorii“
  • Ea a fost denunțată de către colegii săi de clasă

O studentă în vârstă de 29 de ani care a spus că „femeile au vagin” și „nu sunt la fel de puternice ca bărbații” se confruntă cu sancțiuni disciplinare din partea universității ca urmare a plângerilor colegilor săi de clasă care au considerat remarcile sale „jignitoare și discriminatorii“, relatează Daily Mail.

Denunțată administrației universitare de colegii săi în urma dezbaterii

Într-un seminar video despre feminismul de gen și drept, Lisa Keogh, studentă la drept la Universitatea Abertay din Dundee, Scoția, a spus că femeile se nasc cu organe genitale feminine și că diferența de forță fizică între bărbați și femei „a fost un fapt“, în timp ce punea sub semnul întrebării participarea femeilor trans la artele marțiale mixte și susținea că „o femeie care a avut testosteron în corpul ei timp de 32 de ani ar fi genetic mai  puternică decât femeia obișnuită“.

Ea a fost denunțata administrației universitare de către colegii săi de clasă în urma dezbaterii, fiind acuzata că a numit femeile „sexul mai slab“. 

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Studenta de 29 de ani, mama a doi copii, în ultimul ei an, se confruntă acum cu o anchetă oficială a universității pentru comentarii „jignitoare și discriminatorii“.

Lisa Keogh: „Am crezut că este o glumă

„Am crezut că este o glumă. Am crezut că nu există nicio modalitate în care universitatea să mă poată sancționa pentru că mi-am folosit dreptul legal la libera exprimare“, a spus ea pentru The Times. Tânăra se teme acum că ambițiile sale de a deveni avocat vor fi periclitate de acțiunile disciplinare ale universității sale.

„Pentru a fi absolut clar, libertatea de exprimare în cadrul legii nu este doar permisă numai la Abertay, ci este puternic încurajată. Toate universitățile ar trebui să fie locuri în care problemele controversate, provocatoare sau chiar supărătoare pot fi dezbătute într-un mod constructiv și colegial. Universitatea nu comentează cazurile disciplinare ale studenților și are obligația de a investiga orice plângeri primite“, a declarat un purtător de cuvânt al Universității Abertay.

Profesoară acuzată de transfobie

Incidentul vine abia la un an după ce profesorul Universității din Exeter, Eva Poen, a fost acuzată de transfobie de către studenții feminiști și LGBT într-un tweet în care spunea „Doar femeile au menstruație“.

Studenții furioși de la Universitatea din Exeter au condamnat-o pe lector acuzând-o că „a vizat în mod deschis oameni trans“ în postarea ei.

Scandalul a izbucnit atunci când doctorul Poen a răspuns la un tweet în care scria: „Nu toți cei care au menstruație sunt femei. Nu toți cei care sunt femei au menstruație. Să ne schimbăm limbajul“.

În 2018, lectorul Angelos Sofocleous, redactor asistent la jurnalul de filozofie al Universității Durham „Critique”, a fost concediat pentru transfobie după ce a scris pe Twitter că „femeile nu au penisuri“.