Fenomenul „Lunch Express” ia amploare în lumea Generației Z. Tinerii mănâncă prânzul sau cina în 30 de minute

Hai ,repede că mă grăbesc! Generația Z, cu vârste cuprinse între 12 și 27 de ani, nu mai are răbdare nici să mănânce. Prânzul și cina trec pe cronometru, tinerii nu stau la masă mai mult de 30 de minute. Fenomenul a primit deja și un nume, Express lunch. Generația Z spune că în acest fel economisește timp. Dacă trebuie să aștepte, tinerii riscă sa nu mai iasă la restaurant deloc. Un sudiu Oracle arată că 20% din gen Z devin frustrați după doar două minute de așteptare, iar 70% aleg să meargă într-un alt restaurant dacă așteaptă după comandă mai mult de cinci minute.

Restaurantele s-au conformat și au venit deja cu meniuri special făcute pentru tinerii grăbiți. Poți comanda „pranzuri expres” și meniuri fixe cu două feluri de mâncare, iar experiența culinară nu durează mai mult de 30 de minute.

În online există zeci de site-uri web care promovează liste cu cele mai bune restaurante unde nu trebuie să stai mai mult de o oră. Pe Tik-Tok și Instagram sunt sute de pagini care îți arată rețete care se pot face în 15 sau 25 de minute.

Exit mobile version