- În cartierele bogate din New-York oamenii nu trag perdelele.
- Ferestrele neacoperite au devenit un accesoriu al caselor de lux.
- Acest simbol de statut pote fi observat în cartierul Brooklyn Heights.
- Nu trag perdelele tinerii care câștigă peste 150.000 $ pe an.
- Au de două ori mai multe șanse să lase ferestrele descoperite.
- Doar 10% din cei care câștigă 30 de mii de $ pe lună nu trag perdelele.
- Ferestrele din sticlă au apărut în Europa la sfârșitul sec. 18.
Ce-ai al meu e pus deoparte, dar poate să vadă toată lumea. Dacă mergi noaptea în New York, prin cartierele bogate, vei observa un fenomen aparte. Oamenii bogați nu trag perdelele la ferestre.
Advertisment
Câți bani trebuie să câștigi ca să nu ai perdele?
Explicația este simplă. Ferestrele neacoperite au devenit un accesoriu al caselor de lux din toată America. Acest simbol de statut pote fi observat mai ales în Brooklyn Heights, o enclavă bogată din New York City.
În aceste zone trăiesc tinerii albi bogați care câștigă mai mult de 150.000 de dolari pe an. Ai de două ori mai multe șanse să vezi ferestre descoperite la ei decât la cei care câștigă între 20.000 și 29.000 de dolari pe an, arată un studiu făcut de Departamentul Energiei din SUA.
Recomandări
Renunțarea la perdele nu a fost întotdeauna atât de atrăgătoare. Când ferestrele din sticlă transparentă au apărut în Europa de la sfârșitul secolului al XVIII-lea, acestea au stârnit temeri cu privire la vecinii curioși și o supraabundență de lumină.
Oscar Wilde s-a plâns în 1884 că „majoritatea ferestrelor moderne sunt mult prea mari și strălucitoare”. Perdelele au fost o soluție naturală, a spus Daniel Jütte, profesor la NYU care discută despre istoria ferestrelor în cartea sa Transparency: The Material History of an Idea.
Citește și
- Elon Musk pierde 29 de miliarde de dolari într-o singură zi: Tesla e în a 7-a săptămână de scăderi
- Ultima șansă de candidatură a lui Călin Georgescu se joacă astăzi la Curtea Constituțională / CCR discută azi și sesizarea împotriva candidaturii și Nicușor Dan
- Fostul secretar general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a întors în politica norvegiană ca Ministru de Finanțe. Cum se modifică sondajele înainte de alegeri
Partenerii noștri