• Artistul anonim de graffiti Banksy pare să confirme că se află în Ucraina după ce a dezvăluit cea mai recentă lucrare a sa pe Instagram.
  • Speculațiile conform cărora artistul anonim de graffiti se afla în țara devastată de război au crescut după ce o serie de picturi murale au apărut în orașul Borodyanka, în apropiere de Kiev.
  • Artistul din Bristol, ale cărui opere se vând pentru milioane de lire sterline, a postat vineri trei imagini ale picturii murale pe Instagram, însoţite de cuvintele: „Borodianka, Ucraina”.

Artistul anonim de graffiti Banksy pare să confirme că se află în Ucraina după ce a dezvăluit cea mai recentă lucrare a sa pe Instagram, scrie presa internațională.

https://www.instagram.com/banksy/?utm_source=ig_embed&ig_rid=61e8957e-3045-4367-ab12-ccada3decc17

Speculaţiile că Banksy se află în această ţară sfâşiată de război s-au intensificat după ce o serie de picturi murale au apărut în localitatea Borodianka din apropiere de Kiev.

O pictură murală înfăţişează un bărbat care seamănă cu preşedintele rus Vladimir Putin, pus la pământ în timpul unei partide de judo cu un băieţel, în timp ce în alta doi copii folosesc un obstacol antitanc ca balansoar.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cu toate acestea, pictura murală prin care Banksy a ales să-şi dezvăluie prezenţa în Ucraina este a cea unei gimnaste, reprezentată de artist pe ruinele unei clădiri avariate.

FOTO – Captură de ecran Instagram

Artistul din Bristol, ale cărui opere se vând pentru milioane de lire sterline, a postat vineri trei imagini ale picturii murale pe Instagram, însoţite de cuvintele: Borodianka, Ucraina”.

Aflată la nord-vest de Kiev, Borodianka a fost unul dintre oraşele lovite de bombardamentele Rusiei la începutul invaziei.

Trupele ruse au ocupat oraşul în februarie. Alături de Bucha, Irpin şi Hostomel, Borodianka a fost unul dintre oraşele cele mai afectate de bombardamentele ruseşti. Localitatea a fost eliberată în aprilie.

De atunci, Borodianka s-a aflat în centrul eforturilor de reconstrucţie, mai multe blocuri turn fiind demolate ca urmare a distrugerilor cauzate de lupte.