• Kate Middleton a purtat o diademă cu broderie de cristal de plumb la încoronarea socrului ei, Regele Charles al III-lea.
  • Accesoriul cu broderie de frunze tridimensionale a fost o colaborare între modista Jess Collett și Alexander McQueen.
  • Prințesa Charlotte a fost îmbrăcată într-o versiune mini-me, cu o diademă de cristal similară, realizată de același designer.

Kate Middleton a purtat o diademă cu broderie de cristal de plumb la încoronarea socrului ei, Regele Charles al III-lea. Aceasta contrazice presupunerile anterioare care sugerau că va opta pentru o „coroană de flori” în locul unei diademe. Prințesa de Wales a uimit purtând o coafură cu broderie de frunze tridimensionale realizată de designerii Jess Collett și Alexander McQueen. Accesoriul fost realizată dintr-un bulgăre de argint, cristal și finisată cu o lucrare cu fir de argint, scrie The Independent.

De asemenea, la încoronare a purtat haine regale, inclusiv o mantie Royal Victorian Order de culoare albastru închis, cu margini de stacojiu, peste o rochie din crep de mătase de fildeș brodată din fildeș de Alexander McQueen.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Prințesa Charlotte a fost îmbrăcată într-o versiune mini-me, cu o diademă de cristal similară, realizată de același designer. Charlotte, în vârstă de opt ani, a purtat, de asemenea, o rochie Alexander McQueen – cu o pelerină – din crep de mătase de fildeș ivory.

Rochia lui Kate avea broderii argintii și broderie din fir de ață cu motive de trandafir, ciulin, narcisă și trifoi – emblemele care semnifică cele patru națiuni apărând, de asemenea, pe rochia lui Charlotte în broderie din punct de satin de fildeș de culoarea fildeșului. Cerceii prințesei au fost un omagiu emoționant adus mamei regretate a lui William, piesele cu perle și diamante aparținând Dianei, Prințesa de Wales.

De asemenea, a purtat colierul George VI Festoon al reginei Elisabeta a II-a, pe care George al VI-lea l-a comandat pentru fiica sa, Prințesa Elisabeta, în 1950. Strălucitorul colier cu trei fire – unul dintre preferatele regretatului monarh – a fost realizat cu 105 diamante.
Prințesa a fost numită Dame Grand Cross of the Royal Victorian Order (GCVO) de către regretata regină în 2019, astfel că are dreptul de a purta mantia Grand Cross a Ordinului Regal Victorian.