• Dorothy Fideli a făcut cununia la un azil de bătrâni din Ohio.
  • S-a căsătorit o dată în 1965, dar a divorțat nouă ani mai târziu.
  • Ideea de a se căsători mai târziu i-a venit în timp ce se afla la biserică.

O femeie s-a căsătorit pentru a-și îndeplini visul mult așteptat: o nuntă. Fără un partener, Dottie Fideli, în vârstă de 77 de ani, a povestit cum s-a căsătorit cu ea însăși, scrie The Independent. „Este ceva ce mi-am dorit dintotdeauna”, a declarat Fideli pentru WLWT5. „Am vrut să mă căsătoresc și să am o viață fericită, dar lucrurile nu au mers așa, iar acum am o a doua șansă în a face ceva care să mă facă fericită”.

Dorothy Fideli sau „Dottie” și-a sărbătorit dragostea pentru ea însăși în timpul unei nunți la azilul ei de bătrâni, sâmbătă, 13 mai. Mamă a trei copii și bunică, aceasta a mai fost căsătorită o dată în 1965, dar mariajul s-a încheiat după nouă ani. Acum, după 40 de ani în care a fost singură, ea a realizat în sfârșit cât de benefică e iubirea de sine.

Nunta, care a avut loc la O’Bannon Terrace Retirement Home din Goshen, Ohio, a fost o ceremonie emoționantă și simbolică, înconjurată de familie și prieteni. Fideli a primit inițial ideea de a se căsători singură de la vecinii ei, care auziseră despre o femeie care făcuse ceva asemănător în cadrul unei emisiuni, relatează WLWT5.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Fac niște lucruri nebunești pe aici doar pentru a-i face pe oameni să râdă”, a declarat ea într-un interviu pentru Today. „Când îi văd pe toți deprimați, mă duc să îmi pun una dintre ținutele mele, mă îmbrac și vin jos, iar ei zâmbesc”.

La prima ei nuntă, în 1965, Fideli și fostul ei soț au schimbat rapid jurămintele la un tribunal, dar „el s-a dus la muncă și eu am plecat acasă” imediat după ceremonie. „Am purtat o rochie neagră, așa că am fost condamnată înainte de a începe”, a declarat ea în glumă pentru Today. Fideli a adăugat că întotdeauna și-a dorit să aibă o „nuntă mare”, dar a crezut că este „prea târziu” pentru ea.

Datorită fiicei sale, Donna Pennington, visele lui Fideli au devenit realitate. Fiica ei a gătit pentru ziua cea mare și a decorat cu baloane sala comunitară a azilului de bătrâni. Fideli a purtat o rochie albă cu mâneci lungi transparente și o curea argintie, precum și un voal alb cu o bentiță împodobită.

„I-am spus fiicei mele: Acesta este cel mai bun lucru pe care l-am avut vreodată, în afară de faptul că v-am avut pe voi, copiii”, a declarat Fideli pentru Today. „Asta este ceea ce mi-am dorit dintotdeauna și sunt atât de fericită că tu mi-ai oferit asta”.

Ca orice mireasă, femeia în vârstă de 77 de ani a avut „emoții” înainte de nuntă, dar în cele din urmă a fost foarte fericită când s-a căsătorit. În timpul ceremoniei, care a fost oficiată de managerul proprietății azilului de bătrâni, Fideli a ținut un crin alb în mână ca simbol al iubirii de sine, potrivit Today.

După ce și-a dedicat o mare parte din timp pentru a-și crește familia, Fideli a declarat că este „rândul ei să facă ceea ce vrea”.

„Iubirea, iubirea este cel mai important lucru din această lume, iar dacă îl iubești pe Dumnezeu și te iubești pe tine însuți, această lume va fi un câmp de trandafiri”, a declarat Fideli pentru WLWT5, adăugând că speră ca povestea ei să îi inspire și pe alții să își găsească propria iubire de sine.

„Dacă nu este în cărți pentru ei, atunci există ceva care îi va face fericiți, se vor regăsi în viață și își vor împlini sufletul”.

Citește și