• Este al cincilea an în care Palatul Cotroceni este colorat în roz, pe 1 octombrie
  • În Româna, cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer înregistrat în rândul femeilor
  • În 80% din cazuri, boala este depistată în fază avansată

Palatul Cotroceni a fost iluminat, joi seara, în roz, pentru a marca Ziua Internațională a luptei împotriva cancerului de sân. Este al cincilea an consecutiv când Admnistrația Prezidențială face acest gest, de 1 octombrie.

Administrația Prezidențială s-a alăturat și în acest an campaniei de conștientizare a importanței prevenției și depistării precoce a cancerului la femei.

Cu această ocazie, în semn de solidaritate și empatie cu pacientele cu cancer de sân, Palatul Cotroceni a fost iluminat în roz, culoarea-simbol a acestui eveniment, joi, începând cu ora 20.00.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

Potrivit Administrației Prezidențiale, în Româna, cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer înregistrat în rândul femeilor, în procent de 80% din cazuri boala fiind depistată în fază avansată.

„În diagnosticarea și tratarea afecțiunilor oncologice, cunoașterea este putere. Din acest motiv, educarea și conștientizarea sunt vitale pentru prevenirea și depistarea promptă a bolii, permițând decizii de tratament precise și informate. De aceea, creșterea nivelului de alfabetizare în sănătate devine prioritară, pentru toate categoriile de vârstă, prin programe educaționale și de informare personalizate”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.