• În martie 2011 trei reactoare ale centralei de la Fukushima au explodat.
  • Înainte de explozie orașul Tomioka avea 16.000 de locuitori.
  • Naoto Matsumura nu a părăsit zona iar acum are grijă de animale.

Nicăieri nu e mai bine ca acasă. Zicala i se potrivește cel mai bine lui Na-oto Mat -sumura. El este probabil singura persoană care a ales să nu își părăsească locuința aflată în zona de excludere din jurul centralei nucleare de la Fukushima. El a decis să aibă grijă de animale după ce Ministerul Mediului a anunțat că le va eutanasia pe toate. Pentru a supraviețui, Naoto mănâncă conserve și pești pe care îi prinde dintr-un râu din apropiere.

Naoto Matsumura, locuitor din Tomioka: „Nu am putut să plec și să abandonez animalele. Cum le-aș putea ignora după ce le-am hrănit atâta timp?”

Acum, Matsumura nu mai este singurul rezident din Tomi-oka, deoarece orașul și-a ridicat zona de excludere în 2017, dar comunitatea care înainte de explozie avea 16.000 de oameni are acum o populație de 1.600 de locuitori.

Naoto Matsumura: „Oamenii și casele au dispărut. Asta a fost atât de vizibil. Dacă cineva mă întreabă dacă oamenii se vor întoarce, aș spune că nu sunt șanse. Casele lor au fost deja dărâmate și au case noi în afara orașului. De ce s-ar întoarce aici?”

Îți reamintesc că în martie 2011 a avut loc unul dintre cele mai mari dezastre nucleare, când trei reactoare de la centrala nucleară din Fukushima au explodat. Peste 18.000 de japonezi au murit atunci.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.