• 4/10 părinții din întreaga lume spun că școala nu le oferă copiilor nutrienții necesari zilnic.
  • 97% dintre părinți consideră vitală masa copiilor lor la școală.
  • Industria cărnii e responsabilă pentru 12-17% din totalul emisiilor de CO2 în UE.

Gen Z are grijă la ce pune în farfurie – spun studiile. Vedem că tinerii sunt preocupați de schimbările climatice și mai ales de impactul alimentației asupra mediului. Rămâne, în schimb, o problemă ce încă nu și-a găsit cusur în România: educația alimentară. Există proiecte în derulare ce au ca scop conștientizarea importanței nutriției, dar sunt insuficiente.

Cât de importantă este reglementarea unui curs de educație alimentară în școli?

„Această educație este necesar să se facă împreună cu părinții și ar trebui să înceapă de acasă. Degeaba implementăm acest lucru în școli, dacă atunci când ajung acasă, copiii au aceleași obiceiuri pe care le au părinții lor. Există multe soluții pentru tinerii, liceenii care vor un plan alimentar cât mai sănătos și sustenabil. Ar putea alege sandwich-uri sau shaorme făcute acasă în care punem pui, legume, ton, ouă fierte. Copiii au nevoie de resurse de Omega3.

Tinerii pot opta și pentru smoothie-uri cu fructe de sezon. Un smoothie poate să înlocuiască foarte simplu un mic dejun dacă are toți macronutrienții necesari”, a declarat Marina Ivan, consultant nutriționist, pentru Aleph News.

Recomandări

ATACURI ÎN GAZA
UCRAINA ATACĂ RUSIA
RUSIA ATACĂ
CADOURI...VII
PAMELA LEAVES „THE SIMPSONS"
ACUZAȚII PENTRU ADANI

Citește și