• 83% dintre tineri nu vor să se căsătorească prea curând.
  • 70% dintre tineri consideră nunta o cheltuială mare în plus.
  • 60% din cuplurile necăsătorite locuiesc împreună.

Diplomă pe perete sau inel pe deget? Generația Z preferă cariera mai mult decât căsnicia.

Nunțile nu mai sunt o prioritate pentru tineri – în ulimii ani rata căsătoriilor a scăzut și cea a divorțutilor a crescut. 2 din 5 tineri consideră că este o tradiție veche – e mai importantă cariera, educația sau dezvoltarea personală. Adolescenții nu mai sunt romantici și preferă să fie singuri sau să aiba un situationship fără obligații.

Peste 80% dintre tineri nu vor să se căsătorească prea curând, spun psihologii americani care au făcut un studiu pe 1.000 de persoane din Generația Z și Mileniali. 70% din americani spun că este prea scump să te căsătorești și peste 80% au zis că o relație sănătoasă nu înseamnă că trebuie să ducă la nuntă.

Recomandări

ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT
CINE E NOU PREȘEDINTE AL AN

Cei care vor o relație, preferă să stea în concubinaj mai mult decât să pășească în fața altarului – 3 din 5 cupluri necăsătorite trăiesc cu partenerii lor – 80% s-au mutat pentru că și-au dorit să fie mai aproape de partener și 50% din cauza situației financiare. Raportul arată că milenialii sunt mai atrași să stea cu partenerul decât Generația Z.

Și în România a crescut numărul divorțurilor- anul trecut s-au înregistrat peste 23.000 de divorțuri și 120.000 de nunți. Anul 2022 a fost anul divorțurilor, cu doar 70 de mii de nunți, un sfert dintre acestea s-au sfârșit cu divorț. În 40% dintre cazuri cuplurile care și-au încheiat căsnicia aveau și copii, potrivit datelor de la INS.

Citește și