Generația Z preferă singurătatea. Peste 60% dintre tineri spun că nunta este o tradiție învechită

Diplomă pe perete sau inel pe deget? Generația Z preferă cariera mai mult decât căsnicia.

Nunțile nu mai sunt o prioritate pentru tineri – în ulimii ani rata căsătoriilor a scăzut și cea a divorțutilor a crescut. 2 din 5 tineri consideră că este o tradiție veche – e mai importantă cariera, educația sau dezvoltarea personală. Adolescenții nu mai sunt romantici și preferă să fie singuri sau să aiba un situationship fără obligații.

Peste 80% dintre tineri nu vor să se căsătorească prea curând, spun psihologii americani care au făcut un studiu pe 1.000 de persoane din Generația Z și Mileniali. 70% din americani spun că este prea scump să te căsătorești și peste 80% au zis că o relație sănătoasă nu înseamnă că trebuie să ducă la nuntă.

Cei care vor o relație, preferă să stea în concubinaj mai mult decât să pășească în fața altarului – 3 din 5 cupluri necăsătorite trăiesc cu partenerii lor – 80% s-au mutat pentru că și-au dorit să fie mai aproape de partener și 50% din cauza situației financiare. Raportul arată că milenialii sunt mai atrași să stea cu partenerul decât Generația Z.

Și în România a crescut numărul divorțurilor- anul trecut s-au înregistrat peste 23.000 de divorțuri și 120.000 de nunți. Anul 2022 a fost anul divorțurilor, cu doar 70 de mii de nunți, un sfert dintre acestea s-au sfârșit cu divorț. În 40% dintre cazuri cuplurile care și-au încheiat căsnicia aveau și copii, potrivit datelor de la INS.

Exit mobile version