• Cavani a fost suspendat după ce i-a spus „Negrito” unui coleg
  • În Uruguay a fost lansat vinul „Gracias Negrito”, în semn de susținere

Un caz asemănător cu cel al lui Colțescu, de presupus rasism, s-a rezolvat la o sticlă de vin. Edinson Cavani a fost suspendat luna trecută 3 etape și amendat cu 100.000 de lire după ce a postat pe rețelele sociale un mesaj în care i se adresa unui coleg cu apelativul “Negrito”.

A urmat un val de acuzații de rasism, ca și în cazul lui Colțescu, și multă indignare în Uruguay. Degeaba a încercat toată lumea să le explice englezilor că în America de Sud, negrito e un alint, și nu o jignire.

Un producător de vinuri s-a hotărât să rezolve situația. A lansat o ediție limitată numită “Gracias, Negrito”, exact replica pe care Cavani a postat-o în social media și a fost pedepsit. Nu mi-e clar dacă ai voie să zici ce culoare are vinul. O campanie de marketing excelentă, care a stârnit multe discuții pe net. O sticlă costă 8 dolari.

Federația engleză spune că echipa lui Cavani, Manchester United, a greșit. Pentru că nu l-a instruit pe Cavani că “negrito” poate fi considerat un apelativ jignitor în Anglia.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT