• În grădină sunt 11 zone senzoriale unde poți merge.
  • Pentru o oră în grădină donezi 50 de lei.
  • Banii ajung în contul unei asociații ce sprijiă femeile și minorii abuzați.

Ești la job, dar ai vrea să fii pe plajă? Să știi că orice vacanță din lume e posibilă, fără să mergi prea departe.

Roxana, un psihoterapeut din Craiova, împreună cu alte două colege, ți-au pregătit o „Grădină senzorială”, care te ajută să te relaxezi. În această grădină ai decoruri gândite să-ți trezească sezații unice.

Bianca este kinetoterapeut. Lucrează cam 10 ore, zilnic, într-o clinică medicală. Când are câteva clipe libere, vine aici. Aerul curat din grădină o ajută să se relaxeze.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„După o săptămână lungă de lucru, să îmi găsesc cinci minute, o jumătate de oră să vin aici, e de-a dreptul relaxant. (…)Pot veni aici și să fiu, în același timp, și la munte și la mare”, afirmă Bianca, clientă.

Oana a încercat și ea senzațiile din grădina terapeutică. Este specialist în marketing și petrece 8 ore pe zi, într-un birou.

O stare de stres și de panică se simte pretutindeni. Este destul de apăsător să te gândești că te-ai putea îmbolnăvi . Trebuie să te protejezi mereu, să respecți normele de igienă. Așa că, o astfel de grădină chiar te ajută să te mai destinzi un pic, să te relaxezi”, este de părere Oana, clientă.

„În toată perioada aceasta a pandemiei, foarte multă lume acuză simptome de anxietate, chiar și de depresie.(…) Și atunci am zis că un spațiu în care lumea să poată să-și lase grijile, problemele și să-și descătușeze simțurile.(…) Așa a venit ideea acestei grădini”, explică Roxana Enache, psihoterapeut.