• Spălatul îndepărtează uleiul și bacteriile sănătoase de pe piele, așa că o baie prea frecventă ar putea cauza uscăciunea și mâncărimea pielii.
  • Bureții de baie sunt excelenți pentru frecare, dar colțurile lor sunt ascunzătoarea perfectă pentru germeni.
  • Spălați prosoapele mai des atunci când sunteți bolnav și dacă locuința este umedă, cum ar fi în timpul verii.

Să faci duș în fiecare zi poate fi un obicei, dar, dacă nu ești murdar sau transpirat, s-ar putea să nu fie nevoie să faci baie mai mult de câteva ori pe săptămână. Spălatul îndepărtează uleiul și bacteriile sănătoase de pe piele, așa că o baie prea frecventă ar putea cauza uscăciunea și mâncărimea pielii și ar permite bacteriilor rele să pătrundă prin pielea crăpată. Atunci când vă expuneți corpul la murdăria și bacteriile normale, aceasta ajută, de fapt, la întărirea sistemului imunitar. În plus, dușul prea des risipește apa. Totuși, asigurați-vă că vă spălați frecvent pe mâini.

Utilizarea săpunului greșit

Săpunurile antibacteriene pot ucide prea multe bacterii, inclusiv pe cele bune. Acest lucru poate permite bacteriilor rele care sunt rezistente la antibiotice să se instaleze. Săpunurile aspre vă pot usca pielea, așa că rămâneți la săpunuri blânde cu uleiuri adăugate, la detergenți blânzi sau la geluri de duș cu adaos de substanțe hidratante. Dacă aveți eczeme sau piele sensibilă, săpunurile parfumate vă pot irita pielea. Folosiți în schimb săpunuri fără parfum.

Nu vă spălați suficient de des prosopul

Prosoapele umede sunt un teren propice pentru bacterii, drojdii, mucegai și viruși. Un prosop murdar poate provoca ciuperca unghiilor de la picioare, mâncărime de jock, picior de atlet și veruci. Yikes! Pentru a evita acest lucru, schimbați sau spălați prosopul cel puțin o dată pe săptămână și asigurați-vă că se usucă între utilizări. Atârnați-l întins pe o bară de prosoape, mai degrabă decât de un cârlig, pentru a-l ajuta să se usuce mai repede. Spălați prosoapele mai des atunci când sunteți bolnav și dacă locuința este umedă, cum ar fi în timpul verii.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Nu vă curățați buretele de baie

Bureții de baie sunt excelenți pentru frecare, dar colțurile lor sunt ascunzătoarea perfectă pentru germeni. Ar trebui să vă curățați loofah-ul săptămânal, înmuindu-l în înălbitor diluat timp de cinci minute și clătinându-l bine. Deși este convenabil să vă păstrați loofah-ul în duș, este mai sigur să îl scuturați și să îl atârnați într-un loc răcoros unde se va usca mai repede. Ar trebui să înlocuiți o lufă naturală cel puțin la fiecare 3-4 săptămâni, iar una din plastic la fiecare 2 luni.

Folosiți apă fierbinte

Un duș lung și fierbinte se simte atât de bine, mai ales iarna, dar apa fierbinte elimină uleiurile naturale ale pielii și te poate lăsa uscat și mâncărime. Protejați-vă pielea cu apă caldă și menținând dușul la 5 până la 10 minute. Acest lucru este important mai ales dacă aveți o afecțiune a pielii, cum ar fi eczema sau psoriazisul.