• O guvernantă te ajută dacă nu ai suficient timp să îi porți de grijă copilului tău
  • Guvernantele pot fi și educatoare și învățătoare pentru cei mici
  • Cererea în rândul guvernantelor a scăzut cu 25% anul acesta

Cinci mii de lei are o guvernantă salariul lunar. Mai mult decât un profesor, chiar. 

Pe tine, părinte, începerea școlii într-o perioadă de criză, sigur te pune în dificultate. Dar poți cere ajutor de la o guvernantă. Aceasta are rolul de a fi educator și învățător pentru copilul tău dacă are cel puțin 4 ani. Cunoaște psihologia celor mici, știe să-i educe și intervine în momentele de criză pe care le și gestionează. În schimb, nu are atribuții casnice sau de îngrijire a copilului.

Cererea în rândul guvernantelor a scăzut în ultimul timp cu 25% față de aceeași perioadă a anului trecut pentru că românii au lucrat mai mult de acasă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Alte joburi care sunt la mare căutare în perioada de criză sunt șoferii personali, care aduc copiii acasă de la diferite activități școlare sau extrașcolare.

Amalia Iancu, director executiv, agenție de recrutare bone și guvernante Star Family: „Acest loc de muncă implică o responsabilitate mare și cred că, mai întâi, ar trebui să existe o minimă experiență în creșterea și educarea propriilor copii și mai apoi, începută o carieră în acest domeniu.“