• Cel mai bătrân om din lume a împlinit de curând 124 de ani.
  • Peruanul a dezvăluit că secretul longevității include frunzele de coca.
  • Mamele care alăptează arată mai tinere decât înainte de sarcină.

N-o să le ajungă lumânările pentru tortul aniversar. Guvernul din Peru spune că are un rezident într-un oraș din Munții Anzi, de 124 de ani… adică, cea mai în vârstă persoană din lume, scrie The Washinghton Post.

E vorba de – Marcelino! Marcelino Abad care a tras de partea lui autoritățile locale ca să aplice la Guinness World Records . Omul a trăit în liniște, până când guvernul a dat de el în 2019. De atunci, autoritățile i-au asigurat un act de identitate și o pensie.

Peruanul spune că secretul vârstei sale include o dietă bogată în fructe, carne de miel și, în plus, are obiceiul să mestece frunze de coca, o tradiție comună din Peru.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI

Tot cu bătrânețea se confruntă și… femeile însărcinate. Două noi studii sugerează că celulele femeilor însărcinate îmbătrânesc într-un ritm crescut, ceea ce le adaugă luni sau chiar ani în plus la așa-numita vârstă biologică, pe măsură ce sarcina progresează. Există și vești bune, dintr-un alt studiu: îmbătrânirea poate fi inversată pentru majoritatea femeilor, după 3 luni de la naștere. O parte din mamele care alăptează în primele 3 luni au devenit mai tinere decât erau înainte, chiar cu până la 8 ani.

Citește și