Guvernul din Peru a dezvăluit secretul longevității. Cel mai bătrân locuitor a împlinit recent 124 de ani

N-o să le ajungă lumânările pentru tortul aniversar. Guvernul din Peru spune că are un rezident într-un oraș din Munții Anzi, de 124 de ani… adică, cea mai în vârstă persoană din lume, scrie The Washinghton Post.

E vorba de – Marcelino! Marcelino Abad care a tras de partea lui autoritățile locale ca să aplice la Guinness World Records . Omul a trăit în liniște, până când guvernul a dat de el în 2019. De atunci, autoritățile i-au asigurat un act de identitate și o pensie.

Peruanul spune că secretul vârstei sale include o dietă bogată în fructe, carne de miel și, în plus, are obiceiul să mestece frunze de coca, o tradiție comună din Peru.

Tot cu bătrânețea se confruntă și… femeile însărcinate. Două noi studii sugerează că celulele femeilor însărcinate îmbătrânesc într-un ritm crescut, ceea ce le adaugă luni sau chiar ani în plus la așa-numita vârstă biologică, pe măsură ce sarcina progresează. Există și vești bune, dintr-un alt studiu: îmbătrânirea poate fi inversată pentru majoritatea femeilor, după 3 luni de la naștere. O parte din mamele care alăptează în primele 3 luni au devenit mai tinere decât erau înainte, chiar cu până la 8 ani.

Citește și

Exit mobile version