• Geographical a publicat un articol care expune 5 probleme cu care mediul se confruntă în 2024.
  • Risipa globală, scăderea biodiversității sau ajutorul pentru comunitățile distruse, sunt doar câteva dintre ele.
  • Schimbările geopolitice din ultimii ani înrăutățesc situația mediului înconjurător.

Problemele globale se agravează pe zi ce trece, iar planeta suferă!
Un articol apărut în publicația Geographical scoate în evidență 5 probleme majore de mediu
cu care ne confruntăm în 2024. Risipa globală, scăderea biodiversității sau ajutorul pentru comunitățile distruse, sunt doar câteva dintre ele.

„Putem lua la nivel de consumatori măsuri pentru a combate problemele majore ale mediului, prin alegeri educate. Să cumpărăm atât cât trebuie pentru a combate risipa. Cel mai important pilon din cele 5 probleme globale este reprezentat de agricultură” spune Gabriel Păun, activist de mediu, pentru Aleph News.

Recomandări

CANDIDATURA LUI PIEDONE, CONTESTATĂ
PARTIDELE PRO-RUSE CONTRA MAIA
HALEP NU MERGE LA MADRID
RUUD ÎȘI IA REVANȘA CU TSITSIPAS
MELANIA, EȘTI CU TRUMP?
BECKHAM ÎL DĂ ÎN JUDECATĂ PE WAHLBERGHL

Ce se întâmplă în 2024?

2024 are potențialul de a schimba lucrurile fiind un „super an electoral” însă specialiștii în mediu, nu sunt foarte optimiști. „Schimbările care se preconizează acum sunt dramatice. Foarte multe state, partidele de extremă, în special, câștigă teren, iar aceste partide nu vin cu soluții pentru combaterea poluării, adaptarea la schimbările climatice sau soluții pentru ajutorul comunităților care sunt puternic afectate de aceste probleme. Suntem într-un cerc vicios care poate să fie rupt numai dacă politica statelor va avea foarte multă grijă să combată aceste schimbări climatice dar în același timp să promoveze niște modele noi de producție, atât în agricultură cât și în energie”, este de părere Cătălina Rădulescu, avocat de mediu.

Tranziția la verde pare singura soluție pentru un viitor sănătos al planetei noastre, însă costurile sunt pe măsură. Forbes aduce în lumina reflectoarelor un start-up care vine cu soluția salvatoare. În arsenalul de soluții pentru a reduce emisiile de carbon, care distrug planeta și modifică tiparele meteorologice, niciuna nu este mai promițătoare decât hidrogenul verde, bogat în energie, obținut doar din apă și electricitate.

Citește și