Ia românească inspiră generații. Anda Suman: „Cu cât promovăm mai mult tradițiile românești, cu cât vom coase și vom iubi ceea ce facem, vom putea să facem din acest meșteșug o meserie”

A inspirat deopotrivă fețe regale, pictori și designeri de modă. E vorba despre ia tradiţională românescă care este recunoscută în lume. Dacă pentru unii înseamnă doar un articol vestimentar, pentru Anda Suman este artă transpusă pe pânză și o parte din istoria noastră. De câțiva ani coase aceste povești. Totul a început în clasa a VIII-a, când bunica a învățat-o să își facă singură o ie.

Ce broderii cusute nu ar putea fi copiate de cei care nu sunt români?

„Am dobândit o tehnică secretă de la bunica mea, iar povestea acesteia este cunoscută doar de mine și nu va putea fi copiată pentru că este atât de elaborată încât doar noi putem crea această broderie. Ia este cool pentru tinerii din Gen Z. Cunosc tineri care poarte ie nu doar pentru că e un must have. Avem tineri care o poartă cu mare mândrie. Cu cât promovăm mai mult tradițiile românești, cu cât vom coase și vom iubi ceea ce facem, vom putea să facem din acest meșteșug o meserie”, a declarat Anda Suman, fondatoare Caterine, pentru Aleph News.

Exit mobile version