• Ideea toaletelor neutre, dezbătută în Marea Britanie
  • Sondaj: Doar 4% dintre femei sprijină această idee
  • Sondaj: 1 din 20 femei, de acord cu toaletele neutre
  • Sodaj: Mai puțin de 10% dintre bărbați au răspuns că ar fi de acord

E bai mare la baie în Marea Britanie, după lansarea în spațiul pubic a ideii revoluției toaletelor. Adică unirea toaletelor pentru bărbați și femei în toalete de gen neutru. Înlocuirea toaletelor clasice din interiorul restaurantelor, hotelurilor, teatrelor ori sălilor de cinema cu toalete neutre a devenit și subiect de sondaj, iar britanicii nu sunt deloc entuziasmați. Doar una din 20 de femei și-a manifestat suportul pentru unirea toaletelor pentru bărbați și femei în unele mixte – la grămadă adică.

Sprijiniți ideea înlocuirii toaletelor pentru femei și bărbați cu toalete neutre?

4% este procentul femeilor care s-au declarat ok cu asta. Totuși, o treime au spus că ar fi de acord cu existența în paralel a toaletelor neutre și a celor separate pentru fiecare sex. La bărbați, lucrurile nu stau foarte diferit. Mai puțin de unul din 10 a venit în sprijinul ideii, arată sondajul.

Am întrebat și românii dacă ar fi de acord să meargă la toaletă alături de oameni de sex diferit.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

„Nu mi se pare ceva normal. Ar trebui să se păstreze intimitatea femeii şi să nu fie aşa… foarte uşor de practicat un abuz”, a răspuns o femeie.

„Cred că nu m-ar deranja. Mă gândesc că într-acolo vom merge. Iar dacă suntem foarte închişi, nu duce niciunde”, a spus o altă femeie.

„Nu văd o problemă în acest sens. Şi în Timişoara cred că sunt spaţii în care toaletele sunt comune. Atât timp cât cabinele sunt individuale, partea de chiuvetă nu văd de ce n-ar putea să fie comună”, spune un bărbat.

„Cred că chiar am văzut în străinătate că erau aşa. Oricum, la festivaluri, unde am fost eu în străinătate, erau locuri în care nu mai conta dacă eşti femeie sau bărbat şi se foloseau… erau unisex”, a spus o femeie.