• De necrezut, dar e un fapt: deshidratarea te poate priva de sex.
  • Dacă simți că îți pierzi dorința în dormitor, dar nu-ți dai seama de ce, dă vina pe deshidratare.
  • Există multe alte moduri în care îți poate semnala – inclusiv o lipsă de dorință de a face sex.

De necrezut, dar e un fapt: deshidratarea te poate priva de sex. Dacă simți că îți pierzi dorința în dormitor, dar nu-ți dai seama de ce, dă vina pe deshidratare.

„Cum pot să mă deshidratez?”, ai putea întreba. „Nu mi s-a făcut niciodată sete.” Setea este doar unul dintre semnele pe care le folosește corpul tău pentru a-ți spune că este deshidratat. Există multe alte moduri în care îți poate semnala – inclusiv o lipsă de dorință de a face sex. Deshidratarea este o problemă serioasă – atunci când nu ți-ai refăcut rezerva de apă a organismului, senzația de sete este unul dintre ultimele semne pe care acesta le dă înainte de a începe să se vadă efectele sale. Dacă simți gura uscată sau lipicioasă, dacă mușchii sunt mai obosiți decât de obicei, dacă ai pielea uscată și dacă nu îți poți aminti cât timp a trecut de când nu ai mai fost la toaletă – atunci corpul tău este cu siguranță în pericol.

Deshidratarea poate duce la uscăciune, oboseală, dureri de cap și iritabilitate. „O bună hidratare este importantă pentru răspunsul sexual feminin – în parte pentru că poate fi un lubrifiant natural, dar și pentru că ajută la atingerea mai ușoară a orgasmului”, spune sexologul Patricia Johnson. În plus, deshidratarea înseamnă mai puțin oxigen care ajunge la organele sexuale.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Sunt șanse să fiți deshidratat și să nu știți asta. Cercetările arată că 75% dintre oameni sunt în mod constant deshidratați fără să-și dea seama, așa că este recomandat să pui accent pe apă cât mai mult posibil. Hidratarea-cheia este să îți hidratezi constant organismul, pe tot parcursul zilei. Deși fiecare persoană este diferită, potrivit studiilor, 1,5 litri de apă pe zi (aproximativ 6 pahare) este cantitatea care face organismul fericit.

În plus, nu te aștepta ca sexualitatea ta să fie „vindecată” după doar câteva înghițituri de apă. Este nevoie de timp pentru ca hidratarea să ajungă în organism la nivel intracelular. Începe să te hidratezi cu aproximativ 12-24 de ore înainte de sex și bea cel puțin un pahar de apă la intervale fixe pe parcursul zilei.

Cum să știi dacă ești suficient de hidratat? Verifică-ți urina: dacă este mai închisă la culoare, ai nevoie de mai multă apă. Dacă este limpede, palidă sau de culoarea paiului – este un semn că ești hidratat. Și pentru această activitate intensă (între cearșafuri… și nu numai), bea încă un litru (4 pahare) de apă.

Iar în legătură cu durerile de cap… Pentru aceia dintre noi care ne refuzăm în mod regulat sexul din cauza durerilor de cap – este adesea un semnal care ne avertizează corpul că este deshidratat. Bea imediat un pahar de apă și în 20 de minute ar trebui să fii ca nou și să te poți concentra pe cele mai plăcute activități pe care le-ai planificat!