• Implantul penian este tot mai cerut de bărbații din România
  • O astfel de intervenție chirurgicală costă până la 10.000

Bărbații care au probleme cu virilitatea își pot rezolva problema intimă printr-o intervenție chirurgicală. Implantul penian, care permite obținerea erecțiilor în orice moment.

Deși costul ajunge și la 10.000 de euro și nu e decontat de Casa de Sănătate, numărul acestor intervenții e în creștere în România. Proteza peniană e garantată 10 ani.

„Implantul penian este vârful de lance pe care industria medicală ni-l oferă pentru tratarea unei probleme serioase, îndrăznesc să spun, de sexualitate masculină. Mulţi dintre pacienţi nu cunosc această posibilitate terapeutică. Implantarea acestei proteze de corp cavernos sau acestei proteze a penisului începe cu distrugerea ţesutului erectil normal. Acest caracter ireversibil îi face pe unii pacienţi să fie mai reţinuţi. În ultimii doi ani cererea a crescut mult, a crescut aproape exploziv. Anul trecut, în ultimele şase luni, am montat un număr egal de dispozitive cu tot anul 2019“, explică Cristian Persu, medic primar urolog.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Sunt intervenții chirurgicale și pentru femei, care le îmbunătățesc viața intimă, labioplastiile. O intervenție la care apelează în special femeile care abia au născut și cele trecute de prima tinerețe. Costă cel mult 1.000 de euro și se fac într-o jumătate de oră, cu anestezie locală.

Se excizează o porţiune din vârful velei, dacă ne-am gândi că labia minoră seamănă cu o velă plastic exprimat, atunci se excizează o porţiune ţi în momentul în care se reataşează partea de labie care rămâne cu pachetul vasculo-nervos intact, atunci aspectul va fi de labie micşorată“, explică Nicoleta Ferariu, medic specialist chirurgie plastică.

Vin de obicei pentru că au probleme medicale şi anume, fie contactul sexual este dureros, fie au repetate infecţii urinale, fie igiena zonei este dificilă. 30% vin pentru aspectul estetic. Viaţa lor sexuală se îmbunătăţeşte extraordinar de mult şi din punct de vedere psihologic pentru că le creşte stima de sine, se simt mult mai bine în pielea lor. E foarte important de ştiut că post operator se solicită pacientei să aibă un repaus în viaţa sexuală de câteva săptămâni până la o lună“, mai spune medicul.