- Studiile arată că acest tip de relație poate aduce beneficii importante pentru sănătatea mentală și bunăstarea cuplului.
- Tot mai mulți oameni din generația 60+ aleg această formă de conviețuire, cunoscută drept „Living Apart Together”.
- Diana Miron, psiholog, spune că relațiile la distanță pot influența pozitiv starea mentală a tinerilor.
Îți imaginezi cum ar fi să ai o relație serioasă, dar să trăiești separat de partener? Tot mai mulți oameni din generația 60+ aleg această formă de conviețuire, cunoscută drept „Living Apart Together” sau pe scurt LAT. Studiile arată că acest tip de relație poate aduce beneficii importante pentru sănătatea mentală și bunăstarea cuplului.
Advertisment
Diana Miron, psiholog, spune că relațiile la distanță pot influența pozitiv starea mentală a tinerilor. „În mod ideal, o relație ar trebui să fie de apropiere, cu contact direct, fizic, pentru a avea toate coordonatele unei relații sănătoase.”
„De altfel, chiar și când partenerii locuiesc în același oraș, multe relații „încep la distanță”, în sensul că interacțiunile inițiale au loc pe diverse platforme online – de la platforme de jocuri până la cele de dating. În timp, tendința este ca oamenii să se apropie fizic, odată ce se simt în siguranță. Siguranța înseamnă, printre altele, să am o stare de curaj, de libertate, de bunăstare emoțională, care să-mi permită apropierea de celălalt”, explică Diana Miron.
Recomandări
Ce factori contribuie la succesul unei relații la distanță
Diana Miron: „O relație la distanță va aduce întotdeauna provocări suplimentare față de o relație de apropiere, deoarece distanța impune anumite limite. În astfel de relații, comunicarea joacă un rol esențial. Dacă dorim să creștem șansele de succes ale unei relații la distanță, trebuie să ne asigurăm că există cât mai multă comunicare, inclusiv sub formă video.
„Mesajele text nu sunt suficiente, chiar dacă folosim emoticoane sau alte expresii vizuale. Atunci când nu putem fi fizic împreună, este important să ne vedem măcar prin intermediul tehnologiei – să ne observăm expresiile, limbajul corpului și tonul vocii”, a explicta Diana Miron, la Aleph News.
Citește și
- Un asteroid a survolat Siberia! Ce spun specialiștii despre astfel de fenomene
- Guvernul francez, condus de Barnier, foarte aproape de o moţiune de cenzură
- Descoperă New York de Crăciun! Sărbători de vis la hotelurile din „The Big Apple”
Partenerii noștri