În loc de pedeapsă, discuție la o pizza. Un primar va vorbi cu copiii care au dărâmat bănci într-un parc

În loc de pedeapsă, discuție la o pizza. Un primar va vorbi cu copiii care au dărâmat bănci într-un parc
  • Laurenţiu Gîdei, primarul oraşului Tg.Bujor din judeţul Galaţi, vrea să vorbească cu copiii care au dărâmat două bănci dintr-un parc
  • Imaginile au fost postate pe Facebook şi astfel au fost văzute de edil
  • Primarul spune că nu vrea să-i pedepsească pe copii şi că va încerca să le arate acestora că au greşit
  • Primarul a dezvăluit faptul că discuţia cu copiii va avea loc la o pizza şi un suc sau chiar în parcul în care s-a produs incidentul, alegerea urmând să o facă cei mici

În imaginile postate pe Facebook apar mai mulţi copii care sar peste bănci şi apoi le dărâmă. În preajmă se află şi câţiva adolescenţi care nu intervin în timp ce copiii întorc băncile cu picioarele în sus.

Laurenţiu Gîdei, primarul oraşului Tg.Bujor din judeţul Galaţi, a aflat despre isprava copiilor de la câţiva localnici. El a văzut filmarea postată pe Facebook şi imediat a scris un comentariu. „Generaţia de la care aşteptăm multe…. Distrugem tot, facem ce vrem, unde vrem, cum vrem… doar avem drepturi şi libertăţi! E greu să înţeleg, credeam că cei mari distrug, dar…. Eu nu prea pot comenta, imaginile sunt elocvente“, a scris primarul Laurenţiu Gîdei, pe Facebook.

Ulterior, primarul s-a gândit că ar fi bine să vorbească cu copiii implicaţi şi cu părinţii acestora. El susţine că nu vrea să-i pedepsească sau să-i certe pe copii, ci doar să le arate că au greşit. În plus, edilul şef recunoaşte că băncile nu erau prinse în pământ şi le-a cerut subordonaţilor săi să facă reparaţiile necesare în regim de urgenţă.

„Vreau să vorbesc cu ei, să le spun că au greşit, că băncile sunt ale noastre şi că este păcat dacă se strică. Nu vreau să-i cert, nu vreau să-i pedepsesc, Doamne fereşte, vreau doar să le arăt că noi toţi greşim şi că trebuie să învăţăm din greşelile noastre. Oricum, copiii nu păreau puşi pe rele, ei aleargă şi, în joacă, dărâmă băncile, se ascund după ele. Este şi greşeala noastră, a oamenilor mari, că nu le-am prins bine în pământ, acest lucru se rezolvă imediat deja, aşa cum am solicitat“, a explicat el.