• Franța are un nou ghid cu măsuri de protecţie pentru anjajații firmelor de curierat
  • Pentru curieri, modelul francez vine cu o soluţie de protecţie inedită: clienţii nu mai semnează când primesc coletul, ci confirmă printr-o poză în care ţin pachetul în mână
  • Pe site-ul Ministerului Muncii din țara noastră nu există un astfel de ghid

Dacă nu ai primit îndrumări clare de la autorităţile române despre cum îţi poţi proteja angajaţii, atunci te poţi orienta după modelul francez. Ministerul Muncii din Franţa are un ghid complet pentru angajatori, care conține măsuri specifice de protecţie a salariaţilor.

Care e soluția inedită propusă pentru curieri? Clientul nu va mai semna când primește coletul, ci va fi fotografiat cu pachetul în mână. În plus, în hypermaketuri, clienţii vor trece printr-un culoar gol pentru a-şi lua cumpărăturile de la casa unde au fost scanate de casier. 

„Regulile de distanţare (cel puţin un metru) şi gesturile barieră, simple şi eficace, trebuie să fie respectate în mod obligatoriu. Angajatorul trebuie să se asigure că regulile sunt respectate efectiv, că se face aprovizionarea cu săpun, gel dezinfectant, batiste de hârtie şi că sunt disponibili saci de gunoi. Reuniunile trebuie să fie limitate la strictul necesar. Trebuie evitată formarea de grupuri de salariaţi în spaţii restrânse. Toate deplasările neesenţiale trebuie să fie anulate sau amânate“, mai arată ghidul. 

Sursă foto: Profimedia

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN